Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ζητούν καταφύγιο στο «άρθρο 99» - Αιτήσεις 122 τον αριθμό από επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης το εννεάμηνο

12 Οκτώβριου 2010 Σχόλια
  • Oλο και περισσότερες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης αναγκάζονται να αναζητήσουν καταφύγιο στο «άρθρο 99» του νέου πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να συνδιαλέγονται με τους πιστωτές τους για τη ρύθμιση των οφειλών τους, χωρίς να απειλούνται με κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τους. Μόνο το εννεάμηνο του 2010 ο αριθμός των αιτήσεων υπαγωγής στο άρθρο, που έγιναν δεκτές στη Θεσσαλονίκη, ξεπέρασε σημαντικά το αντίστοιχο σύνολο ολόκληρου του 2009, όπως αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) κ. Δ. Μπακατσέλος.
Ζητούν καταφύγιο στο «άρθρο 99» - Αιτήσεις 122 τον αριθμό από επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης το εννεάμηνο

Oλο και περισσότερες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης αναγκάζονται να αναζητήσουν καταφύγιο στο «άρθρο 99» του νέου πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να συνδιαλέγονται με τους πιστωτές τους για τη ρύθμιση των οφειλών τους, χωρίς να απειλούνται με κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τους. Μόνο το εννεάμηνο του 2010 ο αριθμός των αιτήσεων υπαγωγής στο άρθρο, που έγιναν δεκτές στη Θεσσαλονίκη, ξεπέρασε σημαντικά το αντίστοιχο σύνολο ολόκληρου του 2009, όπως αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) κ. Δ. Μπακατσέλος.

«Από έρευνα, που διεξήχθη, προέκυψε ότι το πρώτο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους έγιναν δεκτές 122 αιτήσεις για υπαγωγή στο σχετικό άρθρο, επί συνόλου 145 φακέλων, που είχαν κατατεθεί.Το 2009 είχαν γίνει δεκτές 71, ενώ είχαν κατατεθεί 134 αιτήσεις» υπογράμμισε ο κ. Μπακατσέλος, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Η εξυγίανση- διάσωση της επιχείρησης στη σημερινή κρίση», που διοργάνωσε το ΕΒΕΘ, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Μπαχάς, Γραμματίδης και Συνεταίροι» και τη συμβουλευτική ΚΡΜG.

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος και των χρεών που συσσωρεύουν οι επιχειρηματίες είναι το γεγονός ότι για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο «άρθρο 99» θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000 ευρώ και να απασχολεί πάνω από 20 εργαζομένους. Παράλληλα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση του 51% των πιστωτών και ταυτόχρονα να υπάρχει σχέδιο αναδιάρθρωσης, όροι που «κλείνουν» τον δρόμο προς την υπαγωγή για δεκάδες επιχειρήσεις. Στο μεταξύ, αναφερόμενος από την πλευρά του στο άρθρο 99, ο διευθύνων σύμβουλος της συνδιοργανώτριας δικηγορικής εταιρείας κ. Ι. Γραμματίδης επεσήμανε ότι τέτοια εργαλεία είναι όντως σημαντικά και χρήσιμα. Και αυτό, καθώς όπως είπε υπάρχει ορίζοντας 5ετίας έντονης προσπάθειας της Ελλάδας, με αποκορύφωμα το 2013, και οι επιχειρήσεις πρέπει να υποστηριχθούν για να αντέξουν τον καταιγισμό των μέτρων που ελήφθησαν και αυτών που επίκεινται το 2011.

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης