Με εισοδηματικά κριτήρια η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας από το 2011

Εργατικά - Ασφαλιστικά

12 Οκτώβριος 2010
ΣΤΗΝ κλίνη του Προκρούστη έχει μπει και το επίδομα ανεργίας από την κυβέρνηση, καθώς η δαπάνη του 1 δισ. ευρώ που προβλέπεται για τη χορήγησή του περικόπτεται κατά το ήμισυ. Η παραπάνω ενέργεια περιλαμβάνεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, αφού για την κοινωνική προστασία των ανέργων θα διατίθενται πλέον μόλις 500 εκατ. ευρώ. Taxheaven.gr

Με εισοδηματικά κριτήρια η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας από το 2011             

ΣΤΗΝ κλίνη του Προκρούστη έχει μπει και το επίδομα ανεργίας από την κυβέρνηση, καθώς η δαπάνη του 1 δισ. ευρώ που προβλέπεται για τη χορήγησή του περικόπτεται κατά το ήμισυ. Η παραπάνω ενέργεια περιλαμβάνεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, αφού για την κοινωνική προστασία των ανέργων θα διατίθενται πλέον μόλις 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα, για τη χορήγηση του επιδόματος θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια, όπως η ατομική ή η οικογενειακή οικονομική κατάσταση του ανέργου. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τον δραστικό περιορισμό τόσο των δικαιούχων όσο και της διάρκειας χορήγησης του επιδόματος.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι επιδοτούμενοι άνεργοι ξεπερνούν τους 191.653, αυξημένοι κατά 3,76% (6.944 άτομα) σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ το πενιχρό επίδομα ανεργίας φθάνει μόλις τα 454,25 ευρώ.

Την ίδια στιγμή οι επιστημονικοί συνεργάτες των συνδικάτων προβλέπουν «έκρηξη» της ανεργίας έως το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2011, στο 18% - 20% (900.000 - 1 εκατ. άτομα).

Παράλληλα, η συνδικαλιστική παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση» με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η σκανδαλώδης και χωρίς προσχήματα πλήρης ικανοποίηση των αιτημάτων μιας εικοσαετίας, της εργοδοσίας και του κεφαλαίου, από τη νεοφιλελεύθερη “σοσιαλιστική” κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει προηγούμενο σε άλλη πολιτισμένη χώρα». Oπως εξηγούν οι συνδικαλιστές, η ταχύτητα και η ωμότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ κατεδαφίζει τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα είναι μνημειώδης.

Πηγή: Express.gr