Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κίνδυνος για νομισματική κρίση με αιχμή το δολάριο

10 Οκτώβριου 2010 Σχόλια
  • «NOMIΣMATIKH σύγκρουση» αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών εγκυμονεί στους κόλπους των είκοσι ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G20) εξαιτίας της ραγδαίας υποτίμησης του αμερικανικού δολαρίου.
Κίνδυνος για νομισματική κρίση με αιχμή το δολάριο             
 
«NOMIΣMATIKH σύγκρουση» αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών εγκυμονεί στους κόλπους των είκοσι ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G20) εξαιτίας της ραγδαίας υποτίμησης του αμερικανικού δολαρίου.
H παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση επέβαλε στις Ηνωμένες Πολιτείες να προσθέσουν στη «φαρέτρα» για τη στήριξης της οικονομίας το υποτιμημένο δολάριο, με στόχο την αναθέρμανση των εξαγωγών.

Η αμερικανική πολιτική υπονομεύει ευθέως νομίσματα αναδυόμενων οικονομιών όπως της Βραζιλίας, της Νότιας Κορέας, οι οποίες λαμβάνουν μονομερώς μέτρα για τον περιορισμό της ανατίμησης. Στις 22 Οκτωβρίου οι υπουργοί Οικονομικών των G20 καλούνται να επανεξετάσουν τις συναλλαγματικές ισορροπίες μεταξύ τριών κατηγοριών οικονομιών: Αυτών που η οικονομική ανάπτυξη εξαρτάται από την κατανάλωση (ΗΠΑ, Βρετανία), εκείνων με προσανατολισμό στις εξαγωγές (Κίνα, Γερμανία, Ιαπωνία) και των αναπτυσσόμενων χωρών (Βραζιλία, Κορέα, Ινδία), των οποίων η εξωστρέφεια οφείλεται στην προσέλκυση κεφαλαίων λόγω των υψηλών αποδόσεων των νομισμάτων και των χρηματιστηριακών αξιών τους. Από την αρχή του έτους οι εισροές κεφαλαίων σε ομόλογα αναδυόμενων οικονομιών υπολογίζονται σε 40 δισ. δολ. και αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των επενδυθέντων κεφαλαίων.
 
Πηγή: Express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης