Υπουργείο Οικονομικών - Ισως ξεπεράσει το 14% του ΑΕΠ το έλλειμμα του 2009

Οικονομικές Ειδήσεις

6 Οκτώβριος 2010
Το ενδεχόμενο αναθεώρησης των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 ώστε να διαμορφωθεί στο 14% του ΑΕΠ ή και πάνω από αυτό το ποσοστό άφησε ανοικτό κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με συνεχείς επισκέψεις της Eurostat και τη συνεργασία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Οκτωβρίου. Taxheaven.gr

Υπουργείο Οικονομικών - Ισως ξεπεράσει το 14% του ΑΕΠ το έλλειμμα του 2009

Το ενδεχόμενο αναθεώρησης των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 ώστε να διαμορφωθεί στο 14% του ΑΕΠ ή και πάνω από αυτό το ποσοστό άφησε ανοικτό κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με συνεχείς επισκέψεις της Eurostat και τη συνεργασία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Οκτωβρίου.

Το ίδιο στέλεχος σημείωσε ότι τα στελέχη της Τρόϊκας θα έρθουν στην Ελλάδα μετά το δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου. Ως τις 17 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και οι τελικές διαπραγματεύσεις για τον τελικό προϋπολογισμό του 2011, το σχέδιο του οποίου θα κατατεθεί στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διέψευσαν την κατάργηση της διάταξης για το φόρο υπεραξίας, ανέφεραν ωστόσο ότι εξετάζονται διορθωτικές κινήσεις τις οποίες θα πραγματοποιηθούν με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις στη φορολογία, τον Νοέμβριο. 

Το προεδρείο του ΣΜΕΧΑ είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τον ειδικό γραμματέα αποκρατικοποιήσεων, Γ. Χριστοδουλάκη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση που επείγει αφορά την Αγροτική Τράπεζα στην οποία η διαδικασία αναδιάρθρωσης έχει ήδη αρχίσει.

Πηγή Το Βήμα