Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τον Νοέμβριο οι αποφάσεις για μετατάξεις αγαθών σε νέο Φ.Π.Α.

5 Οκτώβριου 2010 Σχόλια
  • Η μετάταξη προϊόντων στους συντελεστές ΦΠΑ 6%, 13% και 23% που φαίνεται ότι θα ισχύσει από τα τέλη του 2010 ή τις αρχές του 2011 βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Yπουργικού Συμβουλίου που ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011.
Η μετάταξη προϊόντων στους συντελεστές ΦΠΑ 6%, 13% και 23% που φαίνεται ότι θα ισχύσει από τα τέλη του 2010 ή τις αρχές του 2011 βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Yπουργικού Συμβουλίου που ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011.

Κυβερνητικοί παράγοντες έκαναν λόγο για ανεπίσημη συζήτηση, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις μεταβολές στους συντελεστές του ΦΠΑ, που θα φέρουν επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές:

1. Στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% (αντί 5,5% που ισχύει σήμερα) ενδέχεται να μεταφερθούν βασικά αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης (όπως είδη διατροφής, φρούτα και λαχανικά) από το 11% που είναι σήμερα.

2. Προϊόντα και υπηρεσίες που ανήκουν στον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 11%, θα φορολογούνται, μάλλον, με 13%.

3. Είδη «πολυτελείας» που σήμερα φορολογούνται με 11% ενδέχεται να «περάσουν» στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Νοέμβριο, αφού πρώτα ολοκληρωθούν και οι διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό με τις Βρυξέλλες.

Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της οικονομίας έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Yπουργικού Συμβουλίου και επανέλαβε ότι στόχος είναι να βγούμε το συντομότερο δυνατό από το τούνελ, υποσχέθηκε δε «ένα πιο δίκαιο μέρισμα» προς τους αδύναμους.

Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε, ωστόσο, ότι ο αγώνας δεν έχει λήξει και ότι ο δρόμος παραμένει δύσκολος. Δεν θα στηριζόμαστε, τόνισε, όπως στο παρελθόν, σε δανεικά, που κανείς δεν γνώριζε πώς και πότε θα αποπληρώναμε.

"Με το προσχέδιο αυτό λέμε στους Eλληνες πολίτες ότι οι θυσίες τους δεν πάνε χαμένες, ότι ήδη αρχίζει και φαίνεται η θετική προοπτική για τη χώρα μας, ότι ανακτούμε την εμπιστοσύνη που χάθηκε τα τελευταία χρόνια, την εμπιστοσύνη από τις διεθνείς αγορές, από τους εταίρους μας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πάντως στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού αναμένονται σημαντικές αλλαγές, που θα προέλθουν κυρίως λόγω της αναθεώρησης του ΑΕΠ.Πηγή: www.express.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης