Αποτελέσματα live αναζήτησης

Όφελος 1 δισ. στα ταμεία από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

5 Οκτώβριου 2010
Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα εξοικονομούν τα ασφαλιστικά ταμεία με την πλήρη εφαρμογή του νομοσχεδίου για «Ηλεκτρονική Καταχώριση και Εκτέλεση Συνταγών», σύμφωνα με κύκλους του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Χθες, η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη παρουσίασε αναλυτικά το νομοσχέδιο κατά τη διάρκεια του Yπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υλοποιείται σε τρεις φάσεις:

• Α' Φάση: Ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εντός του Οκτωβρίου από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σε όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς, περίπου 4.200, και φαρμακεία, περίπου 11.500, που ήδη από 1/10/2010 έχουν ξεκινήσει τις εγγραφές τους για τον ΟΑΕΕ.

• Β' Φάση: Η λειτουργία της εφαρμογής επεκτείνεται στο ΙΚΑ.

• Γ' Φάση: Η λειτουργία της εφαρμογής επεκτείνεται στον ΟΓΑ.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο η ηγεσία του υπουργείου στοχεύει ακόμη:

1. Στην ελαχιστοποίηση των λαθών, τα οποία μέχρι σήμερα σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ διαπιστώνονταν στις συνταγές σε ποσοστό άνω του 60%.

2. Στη δραστική περιστολή της ανεξέλεγκτης μέχρι σήμερα φαρμακευτικής δαπάνης.

3. Στη σημαντική ελάφρυνση του φόρτου εργασίας των ιατρών.

4. Στην ελάφρυνση των φαρμακοποιών.

5. Στην ολοκληρωμένη ηλεκτρονική υποστήριξη των φορέων κοινωνικής ασφάλισης για την εκκαθάριση των συνταγών και την κάλυψη των δαπανών φαρμακευτικής περίθαλψης.

6. Στην υποστήριξη της εποπτείας και του συντονισμού ενεργειών για τον έλεγχο των δαπανών του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης όλων των φορέων και κλάδων ασθένειας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Πηγή: www.express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης