Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αναμένεται αύξηση αντικειμενικών αξιών 30% κατά μέσο όρο

4 Οκτώβριος 2010
  • Περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ προσδοκά να εισπράξει το κράτος τα επόμενα 2 χρόνια από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο η αύξηση στις αντικειμενικές αξίες θα κυμανθεί στο 30%.
Αναμένεται αύξηση αντικειμενικών αξιών 30% κατά μέσο όρο             

 Περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ προσδοκά να εισπράξει το κράτος τα επόμενα 2 χρόνια από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο η αύξηση στις αντικειμενικές αξίες θα κυμανθεί στο 30%.

Οι αντικειμενικές αναμένεται να... πάρουν φωτιά στις λεγόμενες φθηνές περιοχές καθώς στις ακριβές η απόκλειση αγοραίας και αντικειμενικής δεν είναι μεγάλη.

Οι νέες τιμές θα ανακοινωθούν το πολύ ως το τέλος του Νοέμβρη και αναμένεται να περιλαμβάνουν αυξήσεις ως 20% στις περιοχές των πόλεων όπου η αγοραία και η αντικειμενική δεν έχουν μεγάλη διαφορά, όμως μπορεί να φτάσουν και το 30% στις περιοχές όπου η απόκλιση είναι μεγάλη.

Όπου υπάρχουν ακίνητα εκτός σχεδίου τα οποία όμως σύντομα αναμένεται να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης οι αύξηση των αντικειμενικών αναμένεται να αυξηθεί πάνω από το 50%, ειδικά για τα ακίνητα που βρίσκονται σε μια ζώνη ως 800 μέτρα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξίων θα σημάνει φυσικά την αύξηση της φορολογίας για τους ιδιοκτήτες, αλλά και τα έξοδα δικηγόρου ή συμβολαιογράφου για τους επίδοξους αγοραστές. 

Πηγή Express

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης