Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕΑ: «Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16/06 στο Σύνταγμα στις 13.00»

ΕΦΕΕΑ: «Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16/06 στο Σύνταγμα στις 13.00»
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • «Άμεση απενεργοποίηση και κατάργηση του ν. 4557/2018»

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42- 46 ΑΘΗΝΑ,Τ.Κ.10434, ΤΗΛ.: 2108224111- 2108834483
http://www.efeea.gr
e-mail [email protected]ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Άμεση απενεργοποίηση και κατάργηση του ν. 4557/2018

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΦΕΕΑ στις 16/6/23 στο σύνταγμα στις 13.00


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή των αυτοαπασχολούμενων λογιστών δεν έχει τέλος.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τα κυβερνητικά μέτρα δεν άφησαν περιθώρια «παρεξηγήσεων». Όλα είναι ενταγμένα στα πλαίσια του ανταγωνισμού, στηριγμένα στις οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης και τις διαθέσεις του μεγάλου κεφαλαίου, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συγκέντρωση του κλάδου στις μεγάλες ελεγκτικές και λογιστικές εταιρείες.

Οι αμέτρητες πλατφόρμες υποβαθμίζουν κάθε μέρα το επάγγελμα μας από επιστημονικό σε διεκπεραιωτικό ΚΕΠ.

Η λεγόμενη ψηφιοποίηση, αντί να διευκολύνει, εντατικοποιεί συνεχώς τη δουλειά των αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών λογιστών.

Κατάφεραν να ψηφιοποιήσουν τη γραφειοκρατία!!!

Το my data και το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ήρθαν να ολοκληρώσουν τον ανελέητο ανταγωνισμό, ξεκινώντας από τις εταιρείες software. Αφάνισαν το 90% του κλάδου με την επικράτηση 2-3 εταιρειών που είχαν τα κεφάλαια να ανταποκριθούν. Το ίδιο γίνεται και με τον κλάδο μας.

Ο Ν. 4557/2018 ήρθε σαν το κερασάκι στην αντιλαϊκή τούρτα της «ανάπτυξης» και της «ψηφιοποίησης». Πέρα από τον τεράστιο όγκο δουλειάς που μας φορτώνει, τα πρόστιμα και οι συνέπειες που προβλέπονται, είναι όχι απλά δυσβάστακτες, αλλά κυριολεκτικά θανατηφόρες!

Ο λογιστής, από επιστήμονας που ασχολείται με τα οικονομικά των επιχειρήσεων και των πολιτών, πρέπει να μετατραπεί σε μηχανισμό παρακολούθησης των πελατών του, κοινώς σε χαφιέ των δοσοληψιών φυσικών και νομικών προσώπων.

Πρόσφατα στάλθηκαν σε λογιστές ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ από την ΑΑΔΕ, που απαιτούν την τήρηση διαδικασιών και μέτρων «δέουσας επιμέλειας», «ανάλυση κινδύνου» και «συλλογή πληροφοριών» για όλους τους πελάτες τους. Όλα αυτά μεγαλύτερη σχέση έχουν με την ασφάλεια και την οικονομική αστυνομία, παρά με τη δουλειά του λογιστή. Αν πραγματικά θέλουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα ξέρουν πολύ καλά που πρέπει να ψάξουν. Δεν είναι όμως αυτός ο στόχος τους. Όπως έχουμε ξαναπεί ο στόχος είναι ο αφανισμός του αυτοαπασχολούμενου λογιστή και η ενίσχυση των μεγάλων εταιρειών του κλάδου.

Αυτή η κατάσταση δεν γίνεται αποδεκτή! Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάμε εθελοντικά στο «σφαγείο» ούτε να διαλέξουμε καλύτερους όρους σφαγής.

Το έκτρωμα του 4557 δεν διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται. Κάθε συζήτηση για επί μέρους διορθώσεις το μόνο που κάνουν είναι να το νομιμοποιήσουν.

Συνεχίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Άμεση απενεργοποίηση του ν 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου που έχουν εκδοθεί για λογιστές.

2. My data Αποστολή στην ΑΑΔΕ μόνο των εσόδων

3. Καθιέρωση δυνατότητας ασθένειας του λογιστή, συμπεριλαμβανόμενης της εγκυμοσύνης, με παράταση προθεσμιών για τους πελάτες που τον έχουν εξουσιοδοτήσει, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Η πρόσφατη νομοθέτηση είναι σκέτη κοροϊδία.

4. Καθιέρωση του μήνα Αυγούστου σαν μήνα αδείας των λογιστών χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες

5. Κατάργηση των χαρατσιών του ΟΕΕ, της πιστοποίησης και του αντιδραστικού κώδικα δεοντολογίας

ΚΑΛΟΥΜΕ σε πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία συντάγματος, το σύνολο του λογιστικού κλάδου, στις 16/6/2023 και ώρα 13.00 και στη συνέχεια παράσταση στο Υπουργείο Οικονομικών Καραγεώργη Σερβίας 10.

Καλούμε όλες τις ενώσεις της χώρας να πάρουν σχετικές αποφάσεις και να συγκεντρωθούμε ΟΛΟΙ στις 16 Ιουνίου στην Αθήνα.


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙ. ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ.Ο πρόεδρος
Παύλος Αποστόλου

Η Γενική Γραμματέας
Αναστασία ΑναστασίουΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης