Αποτελέσματα live αναζήτησης

ViDA - ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή: Οι ευρωβουλευτές ξεκίνησαν συζητήσεις

ViDA - ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή: Οι ευρωβουλευτές ξεκίνησαν συζητήσεις
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ViDA


Την Πέμπτη, 25 Μαΐου, συνεδρίασε η επιτροπή ECON του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σκοπό να συζητηθούν οι προτάσεις για το «ΦΠΑ στη ψηφιακή εποχή» (ViDA).

Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν στην ανάγκη να κλείσουν τα κενά και να αντιμετωπιστεί η απάτη στον ΦΠΑ. Ωστόσο, η συζήτηση έδειξε ορισμένες διαφορετικές απόψεις σχετικά με τις προθεσμίες που πρότεινε η Επιτροπή για την ηλεκτρονική τιμολόγηση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο εισηγητής, ευρωβουλευτής Olivier Chastel (Renew Europe, Βέλγιο) ζήτησε να αναβληθεί η προθεσμία έναρξης ισχύος κατά 1 έτος, προκειμένου να δοθεί χρόνος στις εταιρείες και τις δημόσιες αρχές να προσαρμοστούν. Είπε επίσης ότι η προθεσμία για την ηλεκτρονική τιμολόγηση ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών και παροχών υπηρεσιών όπου ισχύει η αντίστροφη επιβάρυνση, θα πρέπει να παραταθεί στις 10 εργάσιμες ημέρες αντί για τις 2 εργάσιμες ημέρες που προτείνει η Επιτροπή.

Η νέα ημερομηνία και η απαίτηση για τα στοιχεία IBAN στην ηλεκτρονική τιμολόγηση ενδοκοινοτικών παραδόσεων θα πρέπει είτε να διαγραφούν είτε να προσαρμοστούν, πρόσθεσε. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, οι τρόποι αντιμετώπισης της οικονομίας της πλατφόρμας ή ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης