Το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει την περαίωση.

Οικονομικές Ειδήσεις

27 Σεπτέμβριος 2010
Το νομοσχέδιο για την περαίωση, το οποίο εισάγεται άμεσα στη Βουλή για να ψηφιστεί την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, που συνέρχεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το μεσημέρι. Taxheaven.gr

Το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει την περαίωση.

Το νομοσχέδιο για την περαίωση, το οποίο εισάγεται άμεσα στη Βουλή για να ψηφιστεί την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, που συνέρχεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το μεσημέρι.

Ο υπουργός Οικονομικών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις προς την κατεύθυνση που ζήτησαν οι παραγωγικοί φορείς κατά τη σχετική διαβούλευση (περιορισμός προκαταβολής, αύξηση δόσεων κλπ.), όπως επίσης και να ενταχθούν στην διαδικασία, όσοι έχουν κάνει αυτοπεραίωση τα έτη 2008 και 2009.

Η περαίωση δεν πρέπει να εντάσσεται στη «μετρολογία», αλλά εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών και βάζει τέρμα στην ανεξέλεγκτη κατάσταση, που υπήρχε στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων και την ατιμωρησία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθούν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης και το σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης.