Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δήλωση Προέδρου ΟΕΕ για την τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου περί επαναφοράς συντελεστή 20% επί των εισφορών

Δήλωση Προέδρου ΟΕΕ για την τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου περί επαναφοράς συντελεστή 20% επί των εισφορών
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Κ. Κόλλιας: «Αμετανόητος ο κ. Κατρούγκαλος»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 2132141800, FAX: 2132141873, e-mail: [email protected]


Αθήνα, 18-05-2023  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου περί επαναφοράς του συντελεστή 20% επί του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη παρακολούθησα την χθεσινή τοποθέτηση του κυρίου Κατρούγκαλου, ο οποίος προανήγγειλε την επαναφορά του κεφαλικού φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με τους υπέρογκους συντελεστές – 20% - των εισφορών επί των εσόδων.
Προφανώς, ξεχνά την τεράστια ζημιά, που έγινε, όταν ίσχυε ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου, όταν και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούσαν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη διακοπή της λειτουργίας της ατομικής τους επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα εκτοξεύθηκαν οι συνεργασίες με πληρωμές σε μαύρα, χωρίς παραστατικά.
Ξεχνά, επίσης, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος και ειδικότερα οι διατάξεις του για την επιβολή του κεφαλικού αυτού φόρου, κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και άλλων θεσμικών φορέων.
Καλό θα ήταν ο κ. Κατρούγκαλος να πάρει πίσω τις εμμονικές ιδέες του, οι οποίες αποδεδειγμένα καθιστούν ασύμφορη τη λειτουργία ατομικής επιχείρησης και οδηγούν στον αφανισμό τον μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία
».


Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141875




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης