Αποτελέσματα live αναζήτησης

Περαίωση . Τι αναφέρει όλος ο οικονομικός τύπος - Ποιά είναι τα τελευταία σενάρια.

18 Σεπτέμβριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 12 λεπτά
Η τρόικα μας κάνει περαίωση

Τον «άσο» της περαίωσης έβγαλε το οικονομικό επιτελείο στην τρόικα, για να σώσει τον φετινό προϋπολογισμό και να πετύχει έλλειμμα 8,1% του ΑΕΠ.

Η πορεία του τρέχοντος προϋπολογισμού, και δη η «ασθενής» πορεία των εσόδων, τέθηκε εκτενώς από τους επικεφαλής της τρόικας Σερβάς Ντερούζ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πολ Τόμσεν, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Κλάους Μαζούχ, της ΕΚΤ, κατά τη μιάμισης ώρας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα επιτελικά στελέχη του.

Με τον προϋπολογισμό του 2010 να έχει εγγράψει έως τώρα έσοδα 32,3 δισ. ευρώ και να αναζητούνται άλλα 20,2 δισ. ευρώ στο τελευταίο τετράμηνο του έτους, η απόκλιση μπορεί να φτάσει και τα 2,5 δισ. ευρώ στα τέλη του χρόνου, αν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί αύξησης των εσόδων και δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα. Η διάσταση αυτή εξετάστηκε στο χθεσινό επίσημο ραντεβού με την τρόικα, κατά το οποίο επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά το αυτονόητο της συγκράτησης του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο στόχο του Μνημονίου, δηλαδή στο 8,1% του ΑΕΠ.

Η τρόικα, από την πλευρά της, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να εστίασε σε σίγουρα κονδύλια, και συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, θέτοντας επί τάπητος την περικοπή 1 δισ. ευρώ -περιορίζοντάς το στα 8,2 δισ. ευρώ από 9,2 δισ.- και με το κονδύλι των δαπανών να έχει διαμορφωθεί στα 4,7 δισ. ευρώ κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010.

Η αντιπρόταση που έγινε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το οικονομικό επιτελείο, και την οποία φαίνεται να αποδέχονται, εντοπίζεται στην εξής τριπλή λύση:

Νέο ξεκίνημα

1Περαίωση. Η τρόικα είδε θετικά την πρόταση του οικονομικού επιτελείου να δώσει τέλος στο «άγνωστο» φορολογικό παρελθόν, κάνοντας νέα αρχή. Περισσότεροι από 1 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις καλούνται να εισφέρουν τον οβολό τους στον προϋπολογισμό, έναντι φορολογικής αμνηστίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το κονδύλι που μπορεί να εισπραχθεί φέτος «αγγίζει» τα 600 εκατ. ευρώ, με συνολικό στόχο τα 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή τα υπόλοιπα 900 εκατ. ευρώ θα είναι το «μαξιλάρι» του 2011. Το ύψος του τζίρου μέχρι του οποίου θα ενταχθούν οι επιτηδευματίες στη ρύθμιση, θα κρίνει και το τελικό ύψος των εσόδων. Εκείνο που προέχει σε αυτή τη φάση είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση -αν είναι δυνατόν και στις αρχές Οκτωβρίου- αποστολή των σημειωμάτων της περαίωσης, ώστε να εισπραχθούν τουλάχιστον δύο δόσεις μέχρι το τέλος του έτους.

2Ειδικοί λογαριασμοί. Η προσαρμογή κονδυλίου 500 εκατ. ευρώ από ειδικούς λογαριασμούς που παρέμεναν εκτός προϋπολογισμού θα περιορίσει το έλλειμμα. Το κονδύλι θα προσμετράται πλέον στον προϋπολογισμό και θα σταματήσει να επιβαρύνει το έλλειμμα.

3Δαπάνες. Το κόψιμο και άλλων λειτουργικών δαπανών θεωρείται εφικτό, τόσο από το οικονομικό επιτελείο όσο και από την τρόικα. Οπότε, οι όποιες αποκλίσεις θα αποσοβηθούν από τη μείωση κυρίως καταναλωτικών-λειτουργικών δαπανών, δεδομένου ότι κρίνουν πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο, και ειδικά στα νοσοκομεία.

Ελλειμμα και τόκοι

Ο φετινός προϋπολογισμός, μετά και τις τελευταίες συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, θα κλείσει με έσοδα 52,5 δισ. ευρώ, πρωτογενείς δαπάνες επίσης 52,5 δισ. ευρώ, δαπάνες τόκων 13,2 δισ. ευρώ, δαπάνες ΠΔΕ 9,2 δισ. ευρώ και έλλειμμα 8,1% επί του οριστικοποιημένου (κυρίως λόγω πληθωρισμού) ΑΕΠ 236 δισ. ευρώ. Συνεπώς, το έλλειμμα θα περιοριστεί στα 19,1 δισ. ευρώ και θα είναι μειωμένο κατά περίπου 38% σε σχέση με τα 30,9 δισ. ευρώ του 2009.

Εν τούτοις... θολό παραμένει το τοπίο ως προς τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις περίπου 500 εκατ. ευρώ της γενικής κυβέρνησης από το τρέχον και προηγούμενα έτη, καθώς δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν θα υπολογιστούν φέτος ή στον χρόνο που αφορούν, ώστε να μην επιβαρύνουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

* Η τρόικα, που αναχωρεί την Τρίτη, είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο. *


«Ρυθμίσεις για όλους, πλην φοροφυγάδων-τραπεζών»
Στη ρύθμιση όλων, ανεξαρτήτως τζίρου, των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000-2009 πάνω από 1 εκατ. επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, 150.000 που εκκρεμούν στα δικαστήρια και 1,3 εκατ. ληξιπρόθεσμων οφειλών καταλήγει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην οδό Νίκης υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου καταρχήν, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αποδεκτή η εισήγηση της επιτελικής ομάδας για ένταξη στην περαίωση όλων των επιτηδευματιών ανεξαρτήτως ύψους τζίρου, ακόμα και των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Το κλείσιμο των χρήσεων θα γίνει με ελάχιστο ποσό 200 ευρώ για μικρούς επιτηδευματίες, 500 ευρώ για μικρομεσαίες και ελεύθερους επαγγελματίες και 600 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ το ελάχιστο ποσό θα ανεβεί υψηλότερα για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, για τις οποίες βάσει του μαθηματικού τύπου το κλείσιμο της κάθε χρήσης μπορεί να τους κοστίζει ακόμα και 10.000 ή 20.000 ευρώ ή και παραπάνω.

Των ρυθμίσεων θα εξαιρεθούν δύο περιπτώσεις:

* Οι φοροφυγάδες. «Δεν πρόκειται να ενταχθούν στη ρύθμιση πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί έναντι των φοροφυγάδων, όπως των γιατρών του Κολωνακίου ή των μεγαλοδικηγόρων», τόνιζε χθες αρμόδιος παράγοντας. Η άποψη που επικρατεί είναι τα πρόστιμα αυτά να καταβάλλονται κανονικά, ακόμα και η προκαταβολή του 25% για όσες υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια, και να δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης μόνο των προσαυξήσεων. Υπό εξέταση παραμένει αν υπάρχει νομική δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων.

* Οι τράπεζες, λόγω νομικού κωλύματος.

Διερευνάται αν μπορούν να ενταχθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Το οικονομικό επιτελείο συσκεπτόταν όλο το Σαββατοκύριακο για τις διατάξεις των τριών ρυθμίσεων και έθετε τη Δευτέρα ως ημέρα λήψης των τελικών αποφάσεων.

ΕΛ. ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ Ελευθεροτυπία.





Καθολική... περαίωση για έσοδα 10 δισ. ευρώ            

 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δρομολογεί περαίωση - μαμούθ, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, με στόχο έσοδα άνω των 10 δισ. ευρώ. Στο Yπουργείο Οικονομικών πραγματοποιείται μαραθώνιος συσκέψεων για να κλειδώσουν οι λεπτομέρειες της νέας περαίωσης με στόχο η νομοθετική ρύθμιση να κατατεθεί στις αρχές της εβδομάδας στη Βουλή. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η περαίωση θα σαρώνει όλες τις φορολογικές υποθέσεις και θα δίνει τη δυνατότητα για ρυθμίσεις σε κάθε επίπεδο εισοδήματος.

Αναλυτικότερα:  Η ένταξη επιχειρήσεων με ακαθάριστα έσοδα έως 10 εκατ. ευρώ στοχεύει σε έσοδα 1,5 - 2 δισ. ευρώ. Εάν ενταχθούν επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 26 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται να αντληθούν επιπλέον έσοδα 5 δισ. Η νέα περαίωση θα αφορά ανοιχτές χρήσεις από 2000-2009 και εκκρεμότητες στη φορολογία εισοδήματος και την υποβολή ΦΠΑ. Βάσει παλαιότερων ρυθμίσεων το κόστος της περαίωσης ποικίλλει, από 200 ευρώ ανά χρήση για μικρούς επιτηδευματίες έως 1.000 ευρώ τη χρήση για τις επιχειρήσεις. Η καταβολή των ποσών εφάπαξ γίνεται με έκπτωση 5%. Ως επιπλέον κίνητρο εξετάζεται η δυνατότητα καταστροφής των φορολογικών στοιχείων για χρήσεις που περαιώνονται.

Ενα δεύτερο κίνητρο που συζητείται είναι η σημαντική έκπτωση 50% επί του συνολικού ποσού για τους επιτηδευματίες που δεν έχουν συλληφθεί ποτέ στο παρελθόν να φοροδιαφεύγουν. Της ρύθμισης θα εξαιρεθούν οι επιτηδευματίες που υπάγονται κάθε χρόνο στο σύστημα της αυτοπεραίωσης. Υπολογίζεται ότι από τον ερχόμενο μήνα θα είναι έτοιμη η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων να τρέξει το πρόγραμμα έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της περαίωσης, καθώς πρέπει να ενταχθούν και οι τελευταίες χρήσεις 2007 - 2009, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην προηγούμενη ρύθμιση.

Για το τελικό ποσό φόρου χρησιμοποιείται μαθηματικός τύπος. Επιχειρήσεις και επαγγελματίες μπορούν να εξαγοράζουν τη φορολογική «αμνηστία» τους πληρώνοντας από 0,2% έως 1% επί του ετήσιου τζίρου τους για κάθε χρονιά που περαιώνεται –και πάντως όχι λιγότερα από 100 - 1.000 ευρώ ανά χρήση– ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων.

Ειδοποιητήρια θα λάβουν από τα νομικά τμήματα των ΔΟΥ άλλοι 1,5 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου καθώς και 150.000 ιδιώτες που βρίσκονται στα δικαστήρια με την εφορία.  Στην πρώτη περίπτωση θα μπορούν να απαλλαγούν, εφόσον δεχτούν τον διακανονισμό που θα τους προσφέρεται, έως και από το 80% των προστίμων ή να πληρώσουν με δόσεις. Οι οφειλές που ρυθμίζονται μπορεί να προέρχονται όχι μόνο από φορολογικές υποχρεώσεις, αλλά π.χ. από πολεοδομικά πρόστιμα ή ακόμα και από κλήσεις της τροχαίας. Αντίστοιχα και οι αντίδικοι του Δημοσίου μπορούν να δεχτούν συμβιβασμό, πληρώνοντας ουσιαστικά το αρχικό ποσό της οφειλής τους και μόνο – σχεδόν σε ονομαστικές τιμές, δηλαδή περασμένων εποχών με μικρές μόνο προσαυξήσεις από πρόστιμα.

 
Πηγή Express




Αυτόματη περαίωση σε 1 εκατ. επιχειρήσεις

Πρόταση να ενταχθούν στη ρύθμιση όλες οι φορολογικές υποθέσεις της δεκαετίας 2000-2009 πλην τραπεζών και εισηγμένων στο ΧΑ

         Στη λύση της αυτόματης περαίωσης των εκκρεμουσών φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000-2009 για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και όλες τις επιχειρήσεις (ανεξαρτήτως μεγέθους), πλην των ασφαλιστικών εταιρειών και των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών οδηγείται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να στηρίξει τα φορολογικά έσοδα που είναι η «αχίλλειος πτέρνα» και του εφετινού προϋπολογισμού και απειλεί να ρίξει έξω το πρόγραμμα σταθεροποίησης της Οικονομίας. Η λύση της περαίωσης συζητήθηκε χθες το πρωί στις διαδοχικές συσκέψεις που είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα κ. Δ.Κουσελάς με την τρόικα, ενώ, όπως έγινε γνωστό σε υπηρεσιακό επίπεδο, έπεσαν στο τραπέζι προτάσεις η περαίωση να είναι γενική - δηλαδή να αφορά όλους τους φορολογουμένους και να μην εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις με υψηλό τζίρο (λόγου χάρη, άνω των 9 ή 10 εκατ. ευρώ), όπως πρόβλεπε η αρχική σκέψη. Σε αυτή την κατηγορία με κύκλο εργασιών άνω των 10 εκατ. ευρώ το 2009 συμπεριλαμβάνονταν 1.962

επιχειρήσεις που είχαν συνολικό τζίρο 133,6 δισ. ευρώ και συνολικά κέρδη 6,1 δισ. ευρώ. Οπως εκτιμούν οι ίδιοι παράγοντες, σε αυτές τις επιχειρήσεις «υπάρχει φορολογητέα ύλη» και θα ήταν σκόπιμο να τους δοθεί η ευκαιρία να κλείσουν αυτόματα τα βιβλία τους.

Προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις τόσο για τις κατηγορίες φορολογουμένων που θα αφορά η νέα περαίωση όσο και για τον μαθηματικό τύπο βάσει του οποίου θα προσδιορίζεται ο πρόσθετος φόρος, την ερχόμενη εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, από τους οποίους θα ζητηθεί να καταθέσουν τις τελικές προτάσεις τους για να προχωρήσει η κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Στα σενάρια που εξετάζονται για τον υπολογισμό του φόρου, επικρατέστερο φέρεται να είναι ο υπολογισμός του φόρου με τον εξής μαθηματικό τύπο:

- Ακαθάριστα έσοδα Χ διορθωτικό συντελεστή που θα λαμβάνει υπ΄ όψιν και τον μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους Χ συντελεστή φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσία των υφυπουργών Οικονομικών κκ. Φ. Σαχινίδη και Δ. Κουσελά, των γενικών γραμματέων του υπουργείου κκ. Δ. Γεωργακόπουλου , Ηλ. Πλασκοβίτη και Διομ. Σπινέλλη, του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρη, διευθυντών και υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών όπου «κλείδωσαν» οι βασικές αρχές της νέας ρύθμισης, δηλαδή η ένταξη σχεδόν όλων των επιχειρήσεων στο νέο καθεστώς και ο τρόπος υπολογισμού του ποσού που θα κληθούν να καταβάλουν περισσότερες από 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να διαγράψουν το «φορολογικό παρελθόν» τους.

Πάντως η νέα ρύθμιση βρίσκει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με τον βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Ανδρ. Μακρυπίδη να αναφέρει ότι « μέτρα όπως η απόφαση για την περαίωση των υποθέσεων δεν είναι στη λογική πάταξης της φοροδιαφυγής. Θα δώσουν κάποια έσοδα ευκαιριακά προκειμένου σε αυτή τη φάση να καλύψουμε ανάγκες δημοσιονομικές, όμως αφενός μεν θα στερήσουν έσοδα σε ένα βάθος χρόνου στο μέλλον, αφετέρου θα αμβλύνουν τη φορολογική συνείδηση στους φορολογούμενους».

Σύμφωνα με το σχέδιο της ρύθμισης που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, περισσότερες από 1.000.000 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις της περιόδου 2000-2009 κλείνουν οριστικά με την καταβολή τουλάχιστον 200- 1.000 ευρώ για κάθε χρήση.

Την ίδια ώρα, ρυθμίζονται εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών φορολογιών επιτηδευματιών που αφορούν διαχειριστικές περιόδους που έκλεισαν ως και τις 31 Δεκεμβρίου 2009. Περιλαμβάνονται και υποθέσεις πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Στις εκκρεμείς υπάγονται και οι υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει αρχίσει ο έλεγχος ή έχει αρχίσει και δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς και όσες εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια και δεν έχουν συζητηθεί στο ακροατήριο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Οι δόσεις
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι με βάση τον μαθηματικό τύπο που θα εφαρμόσουν για τον υπολογισμό της περαίωσης, θα καταφέρουν να εισπράξουν από το σύνολο των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που θα ενταχθούν στη ρύθμιση περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ. Αυτό θα ενισχυθεί από το γεγονός ότι δεν θα μπορεί κάποιος, ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων στην οποία ανήκει (Α΄, Β΄, Γ΄), να καταβάλει λιγότερα από 200 ευρώ ως 1.000 ευρώ ανά χρήση. Οι περισσότεροι όμως που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία βιβλίων και στοιχείων θα επιβαρυνθούν κατ΄ ελάχιστον ανά έτος περαίωσης με 400 ευρώ- 600 ευρώ.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, σε κάθε υπόθεση επιχείρησης ή ελεύθερου επαγγελματία που δεν βαρύνεται με φορολογικές παραβάσεις, τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα κάθε ανέλεγκτης χρήσης θα πολλαπλασιάζονται με συντελεστή 1%. Σε περίπτωση ανεπάρκειας των βιβλίων, ο συντελεστής διαμορφώνεται στο 2% και αν τα βιβλία έχουν χαρακτηριστεί ανακριβή, ο συντελεστής ανεβαίνει στο 3%. Το γινόμενο αυτό αποτελεί τη βάση υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ της περαίωσης.

Τα ελάχιστα ποσά κλιμακώνονται ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων που τηρεί κάθε επιχείρηση και σε συνάρτηση με το βάρος τυχόν παραβάσεων που τους έχουν καταλογισθεί από τις ΔΟΥ, το ΣΔΟΕ, την ΥΠΕΕ ή τα Ελεγκτικά Κέντρα.

Το βάρος της νέας περαίωσης αναμένεται να σηκώσει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Η ΓΓΠΣ θα εκτυπώνει και θα αποστέλλει «μηχανογραφημένο φύλλο περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων», στο οποίο θα αναγράφεται το σύνολο του πρόσθετου φόρου εισοδήματος και του πρόσθετου ΦΠΑ για κάθε εκκρεμή χρήση, καθώς και το σύνολο της οφειλής.

Πώς θα πληρώνουμε
Ποσοστό 10% ή και παραπάνω θα πρέπει να καταβληθεί με την υπαγωγή στη ρύθμιση περαίωσης. Το υπόλοιπο ποσό του συνολικού φόρου περαίωσης αναμένεται να καταβληθεί σε δόσεις ως εξής:

Εξι (6) μηνιαίες δόσεις, όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής αυτών είναι μέχρι 15.000 ευρώ. Το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 400 ευρώ.

Εννέα (9) μηνιαίες δόσεις, όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής υπερβαίνει τις 15.000

ευρώ και ως τις 30.000 ευρώ.

Δώδεκα (12) μηνιαίες δόσεις, όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής αυτών είναι άνω των 30.000 ευρώ.

Η πρώτη δόση πρέπει να καταβάλλεται ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από εκείνον εντός του οποίου υπογράφηκε η σχετική πράξη επί του «μηχανογραφημένου φύλλου περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων». Οι υπόλοιπες δόσεις πρέπει να εξοφληθούν ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των αντίστοιχων επόμενων μηνών, χωρίς να απαιτείται σχετική ειδοποίηση του υπόχρεου.


Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης