Αποτελέσματα live αναζήτησης

Την επόμενη εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις για την περαίωση .

18 Σεπτέμβριου 2010 Σχόλια
Περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων .
Την επόμενη εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις για τις ρυθμίσεις

        
Την επόμενη εβδομάδα και αφού προηγηθεί συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τους όρους που θα ισχύσουν για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών για το διάστημα 2000-2009, όπως δήλωσε ο αρμόδιος για τα έσοδα υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας στην ΕΤ3 ο κ. Κουσελάς ανέφερε ότι στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ένα πλαίσιο, αλλά δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

Στη σύσκεψη μελετήθηκαν ζητήματα σχετικά με το ποιο θα είναι το όριο του τζίρου κάτω από το οποίο οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, το αν θα ισχύσει ο μοναδικός συντελεστής καθαρού κέρδους για τον προσδιορισμό του ποσού που θα καταβάλλεται για να κλείσουν οι υποθέσεις, καθώς και το πλαίσιο που θα ισχύσει για τις υποθέσεις που εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια.

Ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το ποσό που θα πληρώσουν όσοι ενταχθούν στην περαίωση θα προκύπτει από συγκεκριμένο αλγόριθμο, που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί μια δίκαιη διευθέτηση και όχι ισοπεδωτικές λογικές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε ότι στη διαδικασία της περαίωσης θα μπορούν να ενταχθούν, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, και υποθέσεις που εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια, χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει.

Επανέλαβε δε, ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να χαράξει μια «κόκκινη» γραμμή με το παρελθόν, κάνοντας λόγο για 2,5 εκατ. ανέλεγκτες χρήσεις.

Ο κ. Κουσελάς δεν θέλησε να δώσει τάξη μεγέθους σχετικά με το ύψος των εσόδων που προσδοκά να αντλήσει η κυβέρνηση μέσω της περαίωσης.

Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση φιλοδοξεί μέσω της ρύθμισης να αντλήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ, ποσό που θα επαρκούσε για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» των εσόδων.

Πηγή Το Βήμα

       

 


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης