Αποτελέσματα live αναζήτησης

Λίστα 500 γιατρών με φορολογικές παραβάσεις στα "χέρια" του ΣΔΟΕ

16 Σεπτέμβριος 2010
  • Στο μεταξύ, περίπου 500 γιατροί, μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε -κατόπιν ελέγχων- ότι ενέχονται σε διάφορες φορολογικές παραβάσεις (π.χ., απόκρυψη φορολογητέας ύλης), ενώ η μακρά λίστα παραβατών περιλαμβάνει επίσης δικηγόρους και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, σύμφωνα πάντα με τον κ.Καπελέρη.
Λίστα 500 γιατρών με φορολογικές παραβάσεις στα "χέρια" του ΣΔΟΕ                                            

      Στο μεταξύ, περίπου 500 γιατροί, μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε -κατόπιν ελέγχων- ότι ενέχονται σε διάφορες φορολογικές παραβάσεις (π.χ., απόκρυψη φορολογητέας ύλης), ενώ η μακρά λίστα παραβατών περιλαμβάνει επίσης δικηγόρους και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, σύμφωνα πάντα με τον κ.Καπελέρη.

    Την ίδια στιγμή, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι του Σώματος εντόπισαν περισσότερες από 1.100 αδήλωτες στην εφορία πισίνες, σε πρώτες κατοικίες και εξοχικά στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας. Επίσης, διαπιστώθηκαν πολλές περιπτώσεις ακινήτων, το μέγεθος των οποίων ...υποεκτιμήθηκε κραυγαλέα.

    Συγκεκριμένα, περίπου 220 υπεράκτιες εταιρίες στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, έχουν στην κατοχή τους ακίνητα, τα τετραγωνικά των οποίων είναι καθόλα πλασματικά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μεζονέτας 280 τετραγωικών, που δηλώθηκε ως ...36 τ.μ.

    Παράλληλα, η Διεύθυνση Ειδικών Ελέγχων του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας περνά από το "μικροσκόπιο" γνωστό μάνατζερ στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο οποίος -μεταξύ άλλων- είχε δεχτεί και δεν είχε δηλώσει καταθέσεις 26 εκατ. ευρώ.

    Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ σημείωσε ακόμη ότι κάποιες από τις περιπτώσεις της λίστας των περίπου 1.000 Ελλήνων, που έχουν «ύποπτες» καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού, έχουν ήδη διερευνηθεί. Ωστόσο, το πλήρες ξεκαθάρισμα της υπόθεσης απαιτεί χρόνο.

    Στον εντοπισμό των παραβατών βοηθάει και το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελίας φορολογικών παραβάσεων 1517, που έχει συστήσει το υπουργείο, το οποίο -σύμφωνα με τον κ.Καπελέρη- έχει δεχτεί πάνω από 15.000 καταγγελίες.
   
Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης