Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δανεισμός 1,17 δισ. με υψηλό επιτόκιο 4,82%

15 Σεπτέμβριος 2010
Με επιτόκιο 4,82%, υψηλότερο από την τελευταία έκδοση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο (4,65%), δημοπρατήθηκαν χθες τα έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας του Eλληνικού Δημοσίου, από τη διάθεση των οποίων αντλήθηκαν 1,17 δισ. ευρώ. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 4,54 φορές και, σύμφωνα με πληροφορίες, η ζήτηση σε ποσοστό 90% προήλθε από εγχώριες τράπεζες.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010.

Eγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού (900 εκατ. ευρώ), καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι έως και τον Οκτώβριο το ύψος των λήξεων από τις παλαιότερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων φτάνει σε 4,7 δισ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί τμηματικά, καθώς θα ακολουθήσει την επόμενη Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, η έκδοση τριμήνων εντόκων γραμματίων και νέες εκδόσεις τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, περιοδεία σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία ξεκινά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και την ενημέρωση ξένων αξιωματούχων σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών σήμερα θα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με διεθνείς επενδυτές, στους οποίους θα παρουσιάσει την πρόοδο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Aύριο το πρωί θα βρίσκεται στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Christine Lagarde, και λίγο νωρίτερα με διεθνείς επενδυτές. Την ίδια μέρα, το απόγευμα, θα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, όπου συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean Claude Trichet και νωρίτερα με διεθνείς επενδυτές.

Τις συναντήσεις με επενδυτές οργανώνει το Institute of International Finance.

Σημειώνεται ότι στις συναντήσεις τον υπουργό Οικονομικών θα συνοδεύσουν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Πηγή: www.express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης