Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πλαφόν στα καυσιμα για την αποφυγή αισχροκέρδιας

13 Σεπτέμβριος 2010
  • Στην επιβολή πλαφόν στα καυσιμα με στόχο να αποφευχθούν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις με αφορμή την αυξημένη ζήτηση ενόψει της επικειμενης απεργίας των βυτιοφορέων προχώρησαν τα συναρμόδια υπουργεία.
Πλαφόν στα καυσιμα για την αποφυγή αισχροκέρδιας             

 Στην επιβολή πλαφόν στα καυσιμα με στόχο να αποφευχθούν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις με αφορμή την αυξημένη ζήτηση ενόψει της επικειμενης απεργίας των βυτιοφορέων  προχώρησαν τα συναρμόδια υπουργεία.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε συνεργασία με τα άλλα δύο υπουργεία - Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - θα επιβληθεί ανώτατη τιμή πώλησης (πλαφόν) στα καύσιμα.

   Στο 1,473 ευρώ το λίτρο καθορίστηκε η ανώτατη τιμή για την αμόλυβδη στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, με σημερινή απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Ενέργειας. Η ανώτατη τιμή θα ισχύσει για 7 ημέρες, οπότε θα επενεξεταστεί η σκοπιμότητα παράτασης των ανώτατων τιμών. Για τα λοιπά καύσιμα οι ανώτατες τιμές είναι: βενζίνη LRP 1,561, σούπερ αμόλυβδη 1,701, πετρέλαιο κίνησης 1,282 ευρώ το λίτρο. Η απόφαση για την επιβολή πλαφόν αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστούν και να αποφευχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν την  Κυριακή στα πρατήρια πώλησης καυσίμων.
'Οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις εμπορίου των Νομαρχιών θα είναι εντατικοί, σε καθημερινή βάση και σε όλη τη χώρα.
Στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις' όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΑΠΕ


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης