Αποτελέσματα live αναζήτησης

CESOP: Τα κράτη μέλη εγκρίνουν τον κανονισμό διαβίβασης και ανταλλαγής πληροφοριών για πληρωμές

2 Απρίλιου 2023 Σχόλια
CESOP: Τα κράτη μέλη εγκρίνουν τον κανονισμό διαβίβασης και ανταλλαγής πληροφοριών για πληρωμές
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Κοινή βάση δεδομένων EU CESOP - Παροχή στοιχείων πληρωμής ηλεκτρονικού εμπορίου από τράπεζες, παρόχους πιστωτικών καρτών και ηλεκτρονικών πληρωμών


Τα κράτη μέλη έχουν αρχίσει να εγκρίνουν τον Εκτελεστικό Κανονισμό 1504/2022 με τις απαιτήσεις αναφοράς και τήρησης αρχείων δεδομένων στους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών (PSP) για τις δραστηριότητες των πωλητών τους. Ο Κανονισμός καθορίζει τις διαδικασίες υποβολής εκθέσεων σε τυποποιημένο σύστημα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εγκρίνει τους κανόνες στις 6 Απριλίου 2022.

Το κοινοβούλιο του Βελγίου είναι το τελευταίο, το οποίο ενέκρινε το πλαίσιο στις 23 Μαρτίου 2023. Ο Πρόεδρος της Φινλανδίας επικύρωσε την Οδηγία. Το κοινοβούλιο της Ολλανδίας το ενέκρινε στις 16 Μαρτίου.

Ο κανονισμός περιλαμβάνει μια νέα βάση δεδομένων σε όλη την ΕΕ (CESOP) για τη διατήρηση όλων των δεδομένων πληρωμών από τον Ιανουάριο του 2024. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση του συστήματος, την πρόσβαση στα δεδομένα και την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Για την Ελλάδα οι νέοι κανόνες θα αρχίσουν να ισχύουν την 1 Ιανουαρίου 2024 και η πρώτη αποστολή δεδομένων πληρωμών από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών προς την Α.Α.Δ.Ε. θα γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου 2024 και θα αφορά το α' τρίμηνο του 2024. (βλέπε σχετική είδηση του κόμβου «CESOP: Διαβίβαση και ανταλλαγή πληροφοριών για πληρωμές στο πλαίσιο της καταπολέμησης της απάτης ΦΠΑ»)Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης