Μείωση στο 20% του φόρου στα αδιανέμητα κέρδη μέσα σε ένα χρόνο.

Οικονομικές Ειδήσεις

12 Σεπτέμβριος 2010
Taxheaven.gr

Αλλο ένα μέτρο που ανακοίνωσε ο προθυπουργός στην ομιλία του στην Δ.Ε.Θ.

Συγκεκριμένα ο προθυπουργός ανέφερε τα εξής.

"Ήδη, έχουμε θεσπίσει ένα φορολογικό πλαίσιο, που δίνει έκπτωση από το φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις, που ο τζίρος τους μειώνεται λόγω της ύφεσης, αλλά παρόλα αυτά διατηρούν αμετάβλητες τις θέσεις εργασίας. Είχαμε δεσμευτεί για τη σταδιακή μείωση του συντελεστή των κερδών, αυτών που δεν διανέμονται στους μετόχους, αλλά μένουν στην επιχείρηση για να γίνουν νέα επένδυση και, μέσω της νέας επένδυσης, να δημιουργούνται και νέες θέσεις εργασίας.
Σήμερα, λοιπόν, δίνουμε ώθηση στην επιχείρηση, που λειτουργεί και προσπαθεί να επιβιώσει, επιταχύνοντας τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από το 24% στο 20% σε ένα χρόνο, δηλαδή από το 2011. Ένα ισχυρό κίνητρο για επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα.
Η χώρα μας χρειάζεται και μεγάλες επενδύσεις. Και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Γι' αυτό δημιουργούμε ένα νέο πλαίσιο διευκόλυνσης των ιδιωτικών και
δημόσιων επενδύσεων σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα, το λεγόμενο «fast track». Επενδύσεις, που θα μπορούσαν να είναι είτε σαν το Ελληνικό στην Αθήνα, ή τη μεταφορά της Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη. Ένα ευέλικτο, διαφανές, αντικειμενικό και αποτελεσματικό πλαίσιο κανόνων, διαδικασιών και διοικητικών δομών, για την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων και έργων. Έργα που δημιουργούν νέες, σταθερές θέσεις εργασίας. Με εγγυημένο ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς δεκαετούς ορίζοντα από τη
δημιουργία της επένδυσης. Για να έχει ο επενδυτής τη σιγουριά και να μπορεί να επενδύει με ασφάλεια. Στόχος μας είναι να απλοποιήσουμε όλες τις διαδικασίες για όλες τις επενδύσεις, μικρές ή μεγάλες και, μάλιστα, αυτό το νόμο τον συζητήσαμε εδώ, στη Θεσσαλονίκη, στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. "