Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανεξάρτητη Κίνηση της ΕΦΕΕΑ: «Το έργο μας - Κάλεσμα των συναδέλφων στη ΓΣ»

Ανεξάρτητη Κίνηση της ΕΦΕΕΑ: «Το έργο μας - Κάλεσμα των συναδέλφων στη ΓΣ»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά


Αθήνα, 17/3/2023

Η τακτική Γενική Συνέλευση της ένωσής μας που διακόπηκε στις 4/3/2023 με απόφαση του σώματος θα συνεχιστεί στις 18/3/2023 ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ και ώρα 10.00 στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά ΕΒΕΠ, οδός Γεωργίου Κασιμάτη 1, (Πλατεία Ηλεκτρικού σταθμού) στον Πειραιά.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 27/05/2022 καταθέσαμε στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. σαν παράταξη τις προγραμματικές μας δηλώσεις ξεκινώντας έτσι ένα καινούριο ταξίδι σε «αχαρτογράφητα νερά». Έχοντας ως γνώμονα τα τεράστια προβλήματα του κλάδου και με πίστη πως όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για την επίλυση και αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.

Υλοποιήσαμε μέσα στους 9 μήνες διοίκησης, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντήσαμε ως Ανεξάρτητη Κίνηση με αναλογικό προεδρείο και ελάχιστη στήριξη:

• Έμπρακτη στήριξη στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύουμε με Δωρεάν σεμινάρια προς όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη μας
• Δημιουργία επιστημονικών ομάδων, με τη συμμετοχή μελών της ένωσης μας που έχουν την κατάλληλη εμπειρία, κατάρτιση και εξειδικευμένη γνώση για την αντιμετώπιση κλαδικών θεμάτων.
• Υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με όλα τα επιμελητήρια Αττικής για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων αλλά και την εξασφάλιση δωρεάν αιθουσών.
• Υπογραφή μνημονίων με πανεπιστήμια. Μνημόνιο συνεργασίας με σχετικά σεμινάρια επιμόρφωσης από τα Πανεπιστήμια και επιχορήγηση προς την ένωση μας.
• Τον εκσυγχρονισμό των γραφείων της ένωσης μας με πλήρη αναβάθμιση του μηχανογραφικού εξοπλισμού software.
• Αναβάθμιση της ιστοσελίδας (site) της Ένωσης μας.
• Live streaming (μέσω zoom) για ανοιχτά συμβούλια του Δ.Σ. ώστε να μπορούν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να παρακολουθούν αλλά και να συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου.

Τι υλοποιείται το επόμενο χρονικό διάστημα:

• Θέλοντας να υποστηρίξουμε την νέα γενιά και σε συνεργασία με φορείς θα προωθήσουμε δράση για Δωρεές – επιχορηγήσεις προς τα παιδιά των οικογενειών κάθε μέλους μας σε μορφή υποτροφίας ή χρηματικού ποσού.
• Δωρεάν Εκπτωτική κάρτα μπόνους στα ενήμερα μέλη μας για τη δωρεάν αποπληρωμή της ετήσια συνδρομής.
• Κάρτα Υγείας για τα ενήμερα μέλη με ελάχιστο κόστος .

Με ενωτικό κλίμα καταθέσαμε τις προτάσεις και διατυπώσαμε απόψεις πάνω στα καθημερινά προβλήματα των Συναδέλφων Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών όπως :

• myData
• Θεσμοθέτηση Άδειας Ασθένειας Λογιστή συμπεριλαμβανομένης και της Λοχείας.
• Καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως «Περίοδο χωρίς φορολογικές υποχρεώσεις».
• Θεσμικό Πλαίσιο για την έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υποβολή των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος.
• Προστασία των λογιστών από τις κυρώσεις και τις ευθύνες που προκύπτουν από τον Ν.4557/2018 ΦΕΚ Α' 139/30-07-2018.
• Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.
• Να Απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, να αυξηθούν οι δόσεις και να διαγραφούν οι προσαυξήσεις.
 
Οι συγκεκριμένες προτάσεις στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από το σύνολο του κλάδου των συνδικαλιστικών μας φορέων, αλλά και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Συνάδελφοι,

Αυτούς τους λίγους μήνες της θητείας μας προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο, κάναμε πολυάριθμες παραστάσεις διαμαρτυρίας, στείλαμε επιστολές και κάναμε συναντήσεις με αρμόδιους φορείς για να προβάλουμε και μεταφέρουμε όλα τα προβλήματα των συναδέλφων μας και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας.

Όπως γνωρίζετε, το προεδρείο μας είναι αναλογικό, απαρτιζόμενο από διαφορετικές παρατάξεις.

Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες διότι μη έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία και τη στήριξη να υλοποιήσουμε όλα αυτά που θέλουμε να προσφέρουμε στην Ένωση μας.

Αντιμετωπίσαμε αρνητική στάση από ορισμένα μέλη του Δ.Σ., που αρνήθηκαν να συνεργαστούν.

Αποκορύφωμα ήταν το Δ.Σ. της 02/03/2023 στο οποίο συνάδελφοι έθεσαν αυθαίρετα και εκτός ημερήσιας διάταξης του ΔΣ θέμα ακύρωσης της απόφασης για υλοποίηση Τακτικής Συνέλευσης που είχε οριστεί στις 04/03/2023 και αναβολή των εκλογών με ακύρωση της απόφασης αρχαιρεσιών που έχει παρθεί από το ΔΣ στις 23/02/2023. Το όλο σκεπτικό αποβλέπει στον προγραμματισμό νέων αρχαιρεσιών ώστε να προβούν σε εγγραφές για εκλογική ενίσχυση συγκεκριμένων γνωστών κινήσεων, τα οποία δεν μας εκφράζουν.

Συνάδελφοι,

Η Παραταξιακή τροχοπέδη έχει επικρατήσει της Συλλογικής μας Αποτελεσματικότητας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής όταν άλλοι κοιτούν το συμφέρον και το μέλλον των συναδέλφων και άλλοι κινούνται κάτω από κομματικές επιταγές.

Κατόπιν όλων αυτών, η μόνη λύση είναι οι εκλογές και νέο ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ προεδρείο με άτομα που θέλουν να προσφέρουν στην Ένωση, που έχουν ΌΡΑΜΑ να δουλέψουν με ανιδιοτέλεια και σεβασμό στους συναδέλφους.
 
Ευελπιστούμε ότι οι συνάδελφοι μας θα μας εμπιστευτούν ξανά για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε για την ένωση, με όραμα μια δυνατή ΕΦΕΕΑ.

Σας καλούμε όλους στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για το επάγγελμα μας.

Με συναδελφική εκτίμηση

Η Ανεξάρτητη Κίνηση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.)




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης