Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αίτημα ΣΟΛΠ προς την ΑΑΔΕ για εξυπηρέτηση αιτημάτων από τις ΔΟΥ της Αττικής

Αίτημα ΣΟΛΠ προς την ΑΑΔΕ για εξυπηρέτηση αιτημάτων από τις ΔΟΥ της Αττικής
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
(Σ.Ο.Λ.Π.)

ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 155, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τ.Κ. 185 36
ΤΗΛ: 210.4510802, 6932.273425, 210.4969463


ΠΡΟΣ ΑΑΔΕ
Κον Διοικητή Πιτσιλή Γεώργιο

Κοινοποίηση
ΟΕΕ Πρόεδρο Κον Κωνσταντίνο Κόλλια
Δ/ντρια Φορολογικής Περιφέρειας Αθηνών Κα Γιώτη Ιωάννα
Δ/ντής Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά Κον Μάρκου Παναγιώτη                                                                      

Πειραιάς 16-03-2023

ΘΕΜΑ: ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥ

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αυτή την επιστολή προς τις αρμόδιες αρχές της ΑΑΔΕ, μετά από τα συνεχή περιστατικά “πολύμηνης καθυστέρησης” της διεκπεραίωσης των αιτημάτων σε αρκετές ΔΟΥ του Νομού Αττικής και σε κάποια τμήματα αυτών.

Η προσπάθεια διεκπεραίωσης των υποθέσεων των φορολογουμένων ιδιωτών και επαγγελματιών από τις ΔΟΥ, χωρίς τη φυσική τους παρουσία, είναι βέβαια άξια επιβράβευσης από όλους μας. Για να έχει όμως, αυτή η προσπάθεια το αναμενόμενο αποτέλεσμα χρειάζεται τόσο η ύπαρξη του απαραίτητου αριθμού προσωπικού στις εφορίες όσο και ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός των αιτημάτων, όπου οι εργαζόμενοι σωστά και απρόσκοπτα θα μπορούν να ολοκληρώσουν τις υποθέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτή τη χρονική στιγμή και στο πλαίσιο της μεταβατικότητας στη ψηφιοποίηση των εφαρμογών υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων τις οποίες γνωρίζετε.

Η αναμονή για τη διεκπεραίωση ακόμη και των πιο απλών αιτημάτων, ιδιαίτερα στα τμήματα Μητρώου και Εσόδων, είναι πάνω από ένα μήνα, πολύ συχνά πλησιάζουν και τους 3 ή 4 μήνες αναμονής.

Ζητάμε λοιπόν από εσάς, ως Προϊστάμενη αρχή να επιληφθείτε άμεσα στη στελέχωση των εφοριών με το άκρως απαραίτητο ανά τμήμα προσωπικό, γιατί η υπάρχουσα κατάσταση μας παραπέμπει στο κακό παρελθόν, της πολύμηνης δηλαδή αναμονής για την ολοκλήρωση των φορολογικών υποθέσεων, όπου οι φορολογούμενοι δημιουργούσαν με τη φυσική τους παρουσία ατέλειωτες ουρές στα τμήματα των εφοριών.

Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι έχετε επιληφθεί του θέματος και είστε πρωτοστάτης και αρωγός της ολοκλήρωσης της ψηφιοποίησης σε όλη την ΑΑΔΕ και έχετε ήδη φροντίσει για την ενίσχυση με προσωπικό στα τμήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα σε όλες τις ΔΟΥ Αττικής.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για την κατανόηση και αναμένουμε άμεσες δικές σας ενέργειες!

Μετά τιμή για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
Θ. ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΗΣ




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης