Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τρία σενάρια για να μη γίνει η μετάταξη του ΦΠΑ

8 Σεπτέμβριος 2010
  • Τουλάχιστον τρία εναλλακτικά σενάρια μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει τη μετάταξη του 30% των καταναλωτικών προϊόντων που σήμερα έχουν συντελεστή ΦΠΑ 11% στο συντελεστή 23% – κάτι που προβλέπεται από το Μνημόνιο.
Τουλάχιστον τρία εναλλακτικά σενάρια μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει τη μετάταξη του 30% των καταναλωτικών προϊόντων που σήμερα έχουν συντελεστή ΦΠΑ 11% στο συντελεστή 23% – κάτι που προβλέπεται από το Μνημόνιο.

Αυτό ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, απαριθμώντας τα σχετικά σενάρια, είπε:

α) Θα μπορούσε να υπάρχει μια αύξηση 1% ή 2% του συντελεστή ΦΠΑ όλων των αγαθών που σήμερα βρίσκονται στο 11%.

β) Θα μπορούσε να υπάρχει ένας ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ για όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

γ) Το γνωστό -από διαρροές- σενάριο περί εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε του τελευταίου σεναρίου -χωρίς, όπως είπε, να δηλώνει προτίμηση σε αυτό- λέγοντας ότι είναι αδικαιολόγητες οι επικρίσεις, όταν αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και στην αναδιανομή.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, γίνονται οι σχετικές μελέτες κόστους-απόδοσης στο υπουργείο Οικονομικών και όλα τα σενάρια θα συζητηθούν και με την τρόικα, η οποία καταφθάνει στην Αθήνα για «ενδιάμεση» επιθεώρηση και διαβούλευση στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Πηγή Τα Νέα

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης