Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κατάργηση 21 δημόσιων φορέων

7 Σεπτέμβριου 2010 Σχόλια
  • Tους οργανισμούς και τις υπηρεσίες του Δημοσίου που πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν περιλαμβάνει το προσχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Tους οργανισμούς και τις υπηρεσίες του Δημοσίου που πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν περιλαμβάνει το προσχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Αναλυτικά:

Στο Yπουργείο Εσωτερικών καταργούνται ως νομικά πρόσωπα το Μουσείο και η Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Από το υπουργείο Οικονομικών καταργούνται το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής και το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Από το Yπουργείο Παιδείας καταργούνται η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών και η Ιόνιος Ακαδημία.

Από το Yπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καταργούνται η Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία και η Ένωση για την Αντισεισμική Προστασία των κρατών-μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου.

Από το Yπουργείο Υγείας καταργούνται το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας, το Ινστιτούτο Έρευνας και Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, το Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος, το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Έρευνας και το Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες.

Από το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταργούνται τα 51 Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης και η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος.

Τέλος, από το Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταργείται το Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης Α.Ε., το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου, το Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. και η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.

Το τακτικό προσωπικό των υπό λύση και εκκαθάριση εταιριών ύστερα από αίτηση, όπου εκφράζει την προτίμησή του, μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας και αξιοποιείται σε άλλους φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου. Από τη διάταξη εξαιρείται το προσωπικό της ΑΓΡΟΓΗΣ, του οποίου καταγγέλλονται οι συμβάσεις.

Πέραν αυτών, συγχωνεύονται το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι ανώνυμες εταιρίες Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας, Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης, ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ και Κέντρο Ελληνικής Γούνας συγχωνεύονται στο ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε., όπως και η Εταιρία Διανομής Αερίου, που απορροφάται από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου.

Τέλος, καταργείται το δ.σ. του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και τη διοίκησή του θα ασκεί πλέον το δ.σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.Πηγή: www.express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης