Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φίλιππος Σαχινίδης - Αναζητούμε ρύθμιση περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων για τον ΦΠΑ

6 Σεπτέμβριου 2010
  • Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το θέμα της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για όσους δεν έχουν πληρώσει ΦΠΑ, είπε σήμερα, Παρασκευή ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Φίλιππος Σαχινίδης - Αναζητούμε ρύθμιση περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων για τον ΦΠΑ

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το θέμα της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για όσους δεν έχουν πληρώσει ΦΠΑ, είπε σήμερα, Παρασκευή ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Η κυβέρνηση, είπε, αντιλαμβάνεται ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα με τη ρευστότητα και λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν στην οικονομία, αλλά και ως αποτέλεσμα των επιλογών του τραπεζικού συστήματος να περιορίσει τη χορήγηση ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία.

Σε ό,τι αφορά τη μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στον συντελεστή 23% του ΦΠΑ, ο κ. Σαχινίδης είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια.

Ο κ. Σαχινίδης σημείωσε ότι, αφού ληφθούν οι εισηγήσεις από τις υπηρεσίες, το οικονομικό επιτελείο θα κάνει τις επιλογές του ενόψει και της κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού στις 4 Οκτωβρίου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι συζητούνται αλλαγές για το φόρο των καπνικών προϊόντων, αναφέροντας πως υπάρχει σκέψη να επανεξεταστεί η δομή της φορολογίας, καθώς μετά και από συναντήσεις που έγιναν με αρμόδιους φορείς, ως αποτέλεσμα των επιλογών που έχουν κάνει οι εισαγωγείς και οι καπνοβιομηχανίες σχετικά με την τιμολογιακή τους πολιτική, έχουν δημιουργηθεί και τεράστια προβλήματα στους καπνοπώλες, καθώς το κέρδος που έχουν από κάθε πακέτο που πουλάνε έχει μειωθεί πάρα πολύ.

«Άκουσα», είπε, «στη χθεσινή συνάντηση που κάναμε, πως από ένα πακέτο ευρείας κατανάλωσης με κόστος 3,80 είχαν κέρδος παλιά 25 λεπτά και τώρα κερδίζουν μόλις 8 λεπτά στο πακέτο».

Ο κ. Σαχινίδης συμπλήρωσε ότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί οι αποφάσεις σχετικά με το εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, αν και επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις από τις υπηρεσίες, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Παπουτσή, στις οποίες χαρακτήρισε απαράδεκτο το ενδεχόμενο της εξομοίωσης.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι το θέμα αυτό δεν σχετίζεται με τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αναγνώρισε ότι έχει ζητηθεί μέσω του Μνημονίου από τη ΔΕΗ να έχει τιμολόγια όπου η τιμή λιανικής να ανταποκρίνεται στο κόστος παραγωγής.

Πηγή Το Βήμα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης