Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΕΦΕ: Επιστολή σχετικά με το νόμο 4557/2018 και τα μέτρα δέουσας επιμέλειας

ΠΕΦΕ: Επιστολή σχετικά με το νόμο 4557/2018 και τα μέτρα δέουσας επιμέλειας
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

ΠΕΦΕ
[email protected]


Προς
Λογιστές – Φοροτέχνες
1. Ορκωτούς λογιστές
2. Ενώσεις Λογιστών


Αθήνα 22/2/2023

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε 3 στάδια!
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Όπως όλοι γνωρίζετε η ολοκλήρωση του κανονισμού της ΑΑΔΕ για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες είναι προ των πυλών!

Ο οδηγός της ΑΑΔΕ ή αλλιώς «πλυντήριο» περιλαμβάνει διασπορά κεφαλαίων σε πολλούς λογαριασμούς, σύσταση εικονικών εταιρειών, υπερτιμολογήσεις και άλλα κόλπα
Επιχειρείται να νομιμοποιηθεί το «μαύρο χρήμα» που προέρχεται είτε από φοροδιαφυγή είτε από άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τη μπροσούρα που κατήρτισε η ΑΑΔΕ.
 
Τον οδηγό «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος τον ενεχυρίασε η ΑΑΔΕ σε όλους εμάς τους λογιστές – φοροτέχνες και ορκωτούς, σε συμβολαιογράφους, δικηγόρους, μεσίτες ακινήτων, εμπόρους και εκπλειστηριαστές αγαθών μεγάλης αξίας βάσει του οποίου λόγω της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, μπορούμε να βρεθούμε χωρίς να το θέλουμε μπλεγμένοι και να αντιμετωπίσουμε βαριές ποινές, εάν περάσει από τα χέρια μας ύποπτη συναλλαγή.
Όλοι εμείς οι λογιστές - φοροτέχνες - ορκωτοί, καλούμαστε να εφαρμόσουμε τα αποκαλούμενα μέτρα «δέουσας επιμέλειας», η παράλειψη των οποίων επιφέρει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη και πρόστιμα από 500 ευρώ  έως και 1.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που θέλει να καθιερώσει η ΑΑΔΕ, εάν περάσει από τα χέρια τους παράνομη συναλλαγή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδείξουν ότι δεν ευθύνονται και να αποδείξουν την αθωότητά τους.
Ήδη ο κλάδος μας έχει ξεσηκωθεί και αντιδρά στο νέο σχέδιο της ΑΑΔΕ, που καθιστά αυστηρότερο το πλαίσιο καταπολέμησης των ροών του μαύρου χρήματος, αλλά με την αύξηση των ευθυνών των ιδίων, που θα απειλούνται με αυστηρές κυρώσεις για κάθε συναλλαγή που διεκπεραιώνουν.
 
Ποιες είναι οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος»
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος γίνεται συνήθως με ενδιάμεσους σταθμούς το καθένα, στα οποία εφιστάται η προσοχή των εμπλεκόμενων.
Τα στάδια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διασπορά του μαύρου χρήματος σε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, σύσταση εικονικών εταιρειών σε πολλές Χώρες Παγκοσμίως, υπερτιμολογήσεις, κ.λπ.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία.

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κων/νος Αναστόπουλος

Ο Αντιπρόεδρος
Μανούσος Ντουκάκης



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης