Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΣΕΕ-ΚΕΕ: Ειδικές ρυθμίσεις για την είσπραξη ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών.

31 Αύγουστος 2010
  • EIΔIKEΣ ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ρύθμιση περαίωσης για τις χρήσεις από το 2000 έως και το 2009 ζήτησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης από τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Λούκα Κατσέλη κατά τη χθεσινή τους συνάντηση εν όψει της ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι πολλές εμπορικές επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τον ΦΠΑ πόσο μάλλον να αντέξουν νέα αύξησή του.
ΕΣΕΕ-ΚΕΕ: Ειδικές ρυθμίσεις για την είσπραξη ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών.             

 EIΔIKEΣ ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ρύθμιση περαίωσης για τις χρήσεις από το 2000 έως και το 2009 ζήτησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης από τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Λούκα Κατσέλη κατά τη χθεσινή τους συνάντηση εν όψει της ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι πολλές εμπορικές επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τον ΦΠΑ πόσο μάλλον να αντέξουν νέα αύξησή του.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μίλησε για «Μνημόνιο του ελληνικού εμπορίου» και ζήτησε η επόμενη συνάντηση να γίνει με τα συναρμόδια υπουργεία παρουσία της τρόικας. Συνοπτικά, τα πέντε «όχι» που είπε η ΕΣΕΕ στους υπουργούς είναι τα εξής:

• Oχι στον αφελληνισμό των εμπορικών ΜμΕ αλλά στην ανάπτυξή τους με στοιχεία ηλεκτρονικής εμπορικής γεωγραφίας.

• Oχι στην αύξηση ΦΠA και στη μετάταξη προϊόντων σε ανώτερη κλίμακα του ΦΠΑ αλλά στη μείωσή του από το 2011.

• Oχι σε νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις αλλά στη θέσπιση νομοσχεδίων-«σκούπα» για φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες.

• Oχι στην αύξηση της ανεργίας αλλά στην επιδότηση της εργασίας και στη διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

• Oχι στις αλλαγές στα παραγωγικά υπουργεία που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αλλά στην ολοκλήρωση της εφαρμογής των ασκήσεων επί χάρτου.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κορκίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα «μέτρα Κατσέλη» για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ρυθμίσεων των οφειλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες αρχίζουν να βρίσκουν και άλλους σημαντικούς υποστηρικτές εκτός από την ΕΣΕΕ. «Ελπίζουμε», πρόσθεσε, «μεταξύ αυτών, να είναι πλέον και οι ελληνικές τράπεζες από τις οποίες ουσιαστικά ζητάμε να μας δανείσουν περισσότερο χρόνο και λιγότερο χρήμα».

Κεντρική Eνωση Επιμελητηρίων

 
Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Eνωσης Επιμελητηρίων Γιώργος Κασιμάτης τάχθηκε κατά της νέας αύξησης του ΦΠΑ και σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σημείωσε ότι για να αποφευχθεί η οικονομική συρρίκνωση θα πρέπει η φοροεισπρακτική πολιτική να συνοδεύεται και από ενίσχυση της αναπτυξιακής δραστηριότητας, ενώ ζήτησε να γίνει προσπάθεια για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης. Επιπλέον ζήτησε ειδικές ρυθμίσεις για την είσπραξη ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών από μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω της κρίσης στις υποχρεώσεις τους, άμεση εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου (πριν το 2011) και ρύθμιση περαίωσης για τα τρία τελευταία χρόνια, ώστε να πάρουν ενημερότητα οι επιχειρήσεις. Δήλωσε ακόμη ότι ο επιχειρηματικός κόσμος είναι απογοητευμένος από την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί όπως προκύπτει από τα στοιχεία του εξαμήνου, ενώ είναι προβληματισμένος και για το χρηματοπιστωτικό 

Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης