Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΕΒ - Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυξήσεις φόρων.

31 Αύγουστου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • ΔYΣOIΩNEΣ είναι οι προβλέψεις του επιχειρηματικού κόσμου για επιχειρήσεις και εργαζομένους. Η ηγεσία του ΣΕΒ, που χθες συναντήθηκε με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προβλέπει «λουκέτα και απολύσεις» καθώς εκτιμά ότι το 2011 θα επιφέρει χαριστικό πλήγμα στο οικονομικό πρότυπο του υπερδανεισμού, των κρατικών επιχορηγήσεων και της υπερκατανάλωσης.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυξήσεις φόρων.

ΔYΣOIΩNEΣ είναι οι προβλέψεις του επιχειρηματικού κόσμου για επιχειρήσεις και εργαζομένους. Η ηγεσία του ΣΕΒ, που χθες συναντήθηκε με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προβλέπει «λουκέτα και απολύσεις» καθώς εκτιμά ότι το 2011 θα επιφέρει χαριστικό πλήγμα στο οικονομικό πρότυπο του υπερδανεισμού, των κρατικών επιχορηγήσεων και της υπερκατανάλωσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ο οποίος συνοδευόμενος από τους αντιπροέδρους του Συνδέσμου Ευθύμη Βιδάλη, Αναστάσιο Καλλιτσάντση και Χάρη Κυριαζή, συναντήθηκε χθες με τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, «οι δυνατότητες νέων περικοπών και νέων φόρων έχουν εξαντληθεί τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και πλέον το ζητούμενο είναι μια νέα μορφή ανάπτυξης, παραγωγική και όχι καταναλωτική, εξωστρεφής και όχι επιδοτούμενη, ανταγωνιστική και όχι πελατειακή».

Η ηγεσία του ΣΕΒ, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις του διανθίζοντάς τες ωστόσο με σκληρό λεξιλόγιο, υπογράμμισε ότι «το όχημα του πελατειακού κράτους τελείωσε» και ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να προσελκύει τις επενδύσεις. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτούνται:

• Η ταχεία περιστολή της κρατικής πατρωνίας στην οικονομία, η περικοπή του μεγέθους του κράτους και η ουσιαστική μείωση της κρατικής σπατάλης.
• Η άρση των εμποδίων –νομοθετικών, γραφειοκρατικών, κρατικοπαρεμβατικών– που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην επιχειρηματικότητα.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ υπογράμμισαν ότι οι αλλαγές θα είναι οδυνηρές, αλλά είναι αναγκαίες και πρόσθεσαν ότι όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά επιτελεσθούν, τόσο πιο γρήγορα θα αποκατασταθεί η διεθνής αξιοπιστία της χώρας, θα εξασφαλιστεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, θα αποκατασταθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και θα είναι εφικτή η μείωση της υπέρμετρης φορολογίας.

Περνώντας, δε, στην αντεπίθεση έναντι της «ρητορείας» περί «εργασιακού μεσαίωνα», οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου μίλησαν για «επιχειρηματικό μεσαίωνα» αφού «η επιχειρηματικότητα υφίσταται την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας, τα βάρη της υπερφορολόγησης, τον λαβύρινθο της πολυνομίας, τον ζηλότυπο κρατικό παρεμβατισμό – κι επιπλέον αντιμετωπίζει ένα ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών που δαιμονοποιεί το κέρδος και αντιμετωπίζει αφοριστικά τον επιχειρηματία ως ασύδοτο κερδοσκόπο, εκμεταλλευτή του λαϊκού μόχθου, καταπατητή του δημόσιου χρήματος».

Ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε ότι όσο αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον διατηρείται, «τόσο οι επενδύσεις και η ανάπτυξη θα αποτελούν όνειρο απατηλό» και ανέλαβε τη δέσμευση ο Σύνδεσμος να επισημάνει και να ιεραρχήσει τα 30 πιο σημαντικά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και να προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες για την άρση τους. Τα σημαντικότερα από αυτά τα εμπόδια αφορούν το χωροταξικό πλαίσιο και αδειοδοτικό σύστημα των επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν.
 
Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης