Εκτός υποχρεωτικής υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων 100.000 αγρότες

Οικονομικές Ειδήσεις

21 Δεκέμβριος 2005
Tην απαλλαγή περίπου 100.000 αγροτών που υπόκεινται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ από την υποχρέωση εκπρόθεσμης υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών για την οικονομική χρήση του έτους 2003, προωθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών...... Taxheaven.gr

Tην απαλλαγή περίπου 100.000 αγροτών που υπόκεινται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ από την υποχρέωση εκπρόθεσμης υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών για την οικονομική χρήση του έτους 2003, προωθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Η μη υπαγωγή τους στον ΦΠΑ σχεδόν μηδενίζει τα ενδεχόμενα να έχουν υποπέσει σε αδικήματα φοροδιαφυγής, όπως τόνισαν αρμόδιοι στην ΕΞΠΡΕΣ, προσθέτοντας ότι εξ αρχής, όταν δηλαδή είχε προκύψει προ ολίγων εβδομάδων το θέμα με τους 432.077 επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ήδη παραλάβει από τις ΔΟΥ επιστολή - πρόσκληση για τακτοποίηση της εκκρεμότητάς τους, υπήρχαν σκέψεις για εξαίρεσή τους από την υποχρέωση αυτή.

Σημειώνεται ότι ένας πρόσθετος αριθμός 50.000 προμηθευτών δεν "κινδυνεύει" με επιβολή προστίμου, καθώς εκλήθησαν από την εφορία με ειδικά σημειώματα λόγω της λογιστικής αμέλειας των πελατών τους που δεν ανέγραψαν ως όφειλαν στις καταστάσεις που υπέβαλαν στην εφορία την απαλλαγή των συγκεκριμένων προμηθευτών από την υποχρέωση να υποβάλλουν συγκεντρωτικές.

Υπενθυμίζεται, ότι η προθεσμία της "εκπρόθεσμης" υποβολής των συγκεντρωτικών του 2003 λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2006 και έως τώρα οι ΔΟΥ έχουν καταλογίσει από την επιβολή προστίμων ποσά που υπερβαίνουν το μισό εκατ. ευρώ.

Πηγή Express