Αποτελέσματα live αναζήτησης

Άνοδος προς τις 1.030 μονάδες για το Γενικό Δείκτη

1 Φεβρουάριου 2023 Σχόλια
Άνοδος προς τις 1.030 μονάδες για το Γενικό Δείκτη


Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Ακόμη πλησιέστερα στα υψηλά 8ετίας (1.035 μονάδες) βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Δείκτης, διαφοροποιούμενος από τις πλαγιοκαθοδικές κινήσεις των ξένων χρηματιστηρίων. Το ανοδικό κύμα στις τραπεζικές μετοχές σε συνδυασμό με την αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, συντηρούν την άνοδο.

Ο Γενικός Δείκτης στο τέλος της συνεδρίασης, διαμορφώθηκε στις 1027,25 μονάδες με άνοδο 0,43%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 105,55 εκατ. ευρώ με αρκετά πακέτα μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης να αλλάζουν χέρια προς το τέλος της συνεδρίασης και το ισοζύγιο κερδισμένων /χαμένων ήταν αρνητικό με πωλήσεις σε μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά  0,81%. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά -0,36%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (4,29%), Υγείας (3,66%), Τράπεζες (2,4%), Τροφίμων-Ποτών (1,07%) και τη μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των  Πρώτων Υλών (-1,17%), Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-0,99%), Εμπορίου (-0,97%), Κατασκευών (-0,59%). Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, ο ΟΤΕ, η Eurobank, ο Μυτιληναίος και η Motor Oil.

Ξένες αγορές: Πλαγιοκαθοδική κίνηση σε Αμερική και Ευρώπη εν αναμονή της FED


Οι φόβοι για επιθετική αύξηση επιτοκίων από την FED, ‘φρενάρησαν’ τους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Αμερική και περιόρισαν την άνοδο στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ, ο Dow Jones υποχώρησε κατά -0,65%, ο S&P 500  κατά -0,25% και ο Nasdaq κατά -0,13%. Στην Ευρώπη, ο DAX κατέγραφε (λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος) αυξάνονταν κατά 0,33%, ο CAC ήταν σταθεροποιητικός, ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 είχε άνοδο 0,26%, ο ιταλικός MIB αυξάνονταν κατά 0,47%. Οι αγορές μετά τον ανοδικό Ιανουάριο (January Effect) αναζητούν τις τάσεις που θα προκύψουν από τις νέες αυξήσεις επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών. Στην περίπτωση που οι αυξήσεις επιτοκίων (από FED και ECB) παραμείνουν μεγάλες, τότε θα εισέλθουν οι αγορές σε νέα περίοδο διόρθωσης. Επίσης καθοριστικά είναι και τα εταιρικά αποτελέσματα (χρήσης 2022) που διαμορφώνουν τις βραχυπρόθεσμες τάσεις.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης