Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα με τον Γενικό Δείκτη στις 1.015 μονάδες

27 Ιανουάριου 2023 Σχόλια
Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα με τον Γενικό Δείκτη στις 1.015 μονάδες
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Η εβδομαδιαία μεταβολή Γεν. Δείκτη ήταν 3,72% και η μεταβολή του Γενικού Δείκτη από την αρχή του χρόνου 9, 22%

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Στις 1.015 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται στον δικό του κόσμο της ‘χρηματιστηριακής αισιοδοξίας’ με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 1.010 μονάδες και να κινείται προς υψηλότερα επίπεδα με ικανοποιητικές συναλλαγές. Η άνοδός του δρομολογείται μέσα από τα θετικά μακροοικονομικά δεδομένα που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία θα κινηθεί και το 2023 με αναπτυξιακούς ρυθμούς καλύτερους από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, ο πληθωρισμός δεν έχει ξεφύγει ενώ σε μικρο-οικονομικό επίπεδο, οι εισηγμένες δείχνουν εξαιρετικά μεγέθη τόσο ως προς το τέλος του δ’ τριμήνου 2022 ενώ και οι ενδείξεις τους για τον Ιανουάριο 2023 είναι θετικές. Επίσης οι ελληνικές τράπεζες δέχονται συνεχώς τα εύσημα για την πορεία τους από τους ξένους οίκους που αναθεωρούν επί τω βελτίω τις τιμές στόχους (μετά την Goldman Sachs, την JP Μorgan είχαμε και την Morgan Stanley) εών οι υπόλοιποι κλαδικοί leaders σε ενέργεια, κατασκευές, διυλιστήρια, βιομηχανία, τεχνολογία, εμπόριο βρίσκονται σε ανοδικό κανάλι.

Η αφύπνιση 3 ‘μεγάλων’

Επίσης σήμερα καταγράφεται και άνοδος σε blue chips που δεν είχαν ακολουθήσει την προηγούμενη άνοδο όπως για παράδειγμα ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η Coca Cola HBC.

Κοντά στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη

Αποτέλεσμα αυτών είναι να διαμορφωθεί ο Γενικός Δείκτης στο τέλος της συνεδρίασης στο υψηλό ημέρας , στις 1.015,48 μονάδες (κοντά στο υψηλό ημέρας) με άνοδο 1,14%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 76,31 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν χθες οι 74 έκλεισαν ανοδικά και οι 34 πτωτικά. Την άνοδο τροφοδοτεί το αγοραστικό ενδιαφέρον ξένων και εγχώριων επενδυτών προς τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE large Cap) είχε άνοδο 1,28% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης άνοδο 0,69%. Την μεγαλύτερη άνοδο σήμερα είχε ο κλάδος των πρώτων υλών (3,79%), οι βιομηχανικές (2,81%), οι πετρελαϊκές (2,25%), οι τηλεπικοινωνίες (2,72%), τα προσωπικά οικιακά προϊόντα (1,33%) ενώ οι τράπεζες αυξήθηκαν κατά 0,77%.

Διεθνείς αγορές

Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και οριακή ανοδική μεταβολή στους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες κάτω από την ανακοίνωση του αμερικανικού πληθωρισμού Δεκεμβρίου είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται στις χρηματιστηριακές αγορές λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος. Ο Dow Jones έχει ξεπεράσει τις 34.100 μονάδες ξανά, ο S&P κινείται πάνω από τις 4.050 μονάδες και ο Nasdaq έχει άνοδο 0,54%. Οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν ότι ισορροπούν στα χθεσινά επίπεδα ή καταγράφουν ήπια διόρθωση. Ενδεικτικά, λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο DAX δεν είχε μεταβολή, ο CAC υποχωρούσε κατά (-0,4%), o ΜΙΒ είχε άνοδο 0,65% και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 (-0,08%).



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης