Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απειλεί με ελέγχους για τους ημιυπαίθριους το ΥΠΕΚΑ.

23 Αύγουστου 2010 Σχόλια
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο περιμένει το Σεπτέμβριο για να διαπιστώσει την προσέλευση των ιδιοκτητών ακινήτων στις πολεοδομίες της χώρας προκειμένου να δηλώσουν τον κλειστό ημιυπαίθριο ή άλλο χώρο που άλλαξε χρήση και να πληρώσουν το πρόστιμο
Απειλεί με ελέγχους για τους ημιυπαίθριους το ΥΠΕΚΑ.            

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο περιμένει το Σεπτέμβριο για να διαπιστώσει την προσέλευση των ιδιοκτητών ακινήτων στις πολεοδομίες της χώρας προκειμένου να δηλώσουν τον κλειστό ημιυπαίθριο ή άλλο χώρο που άλλαξε χρήση και να πληρώσουν το πρόστιμο.


Αφού βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την «κινητοποίηση» του κόσμου στο θέμα, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι είναι ασθενική, τότε εξετάζει την ενεργοποίηση μηχανισμών ελέγχου με στόχο να «εξαναγκάσει» τους πολίτες να μεταβούν  στα κατά τόπους πολεοδομικά γραφεία.
 

Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ σχεδιάζει να δοθεί μια μικρή παράταση των δύο μηνών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης στη ρύθμιση, δηλαδή μέχρι το Φεβρουάριο του 2011 αντί για το τέλος του 2010.


Κύκλοι της αγοράς πάντως εκτιμούν ότι τα μέτρα που σκέφτεται να λάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος ίσως δεν αποδειχθούν ικανά και φέρουν το παράδειγμα του τέως υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά ο οποίος δεν κατάφερε να «πείσει» τους πολίτες να προβούν στην αντίστοιχη ρύθμιση.


Είναι χαρακτηριστικό ότι στους πρώτους τέσσερις μήνες που έχουν περάσει από την ημερομηνία που ξεκίνησε η προθεσμία ένταξης, μόλις 40.000 από 1,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων με ημιυπαίθριο έχουν προβεί σε αίτηση, δηλαδή το2,5%.


Το πρόστιμο όσων υποβάλλουν αίτηση θα προσδιορίζεται από το πολεοδομικό γραφείο  και θα ζητείται να καταβληθεί μέσω ειδικού εντύπου που θα αποστέλλεται στον ιδιοκτήτη εντός δύο μηνών το αργότερο από τον έλεγχο του φακέλου του. 

Πηγή: Express.gr.
 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης