Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΟΦΕΕ: Αίτημα επαναλειτουργίας της πλατφόρμας υποβολής δικαιολογητικών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

ΠΟΦΕΕ: Αίτημα επαναλειτουργίας της πλατφόρμας υποβολής δικαιολογητικών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών
(Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): [email protected]

Email(2): [email protected]

ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό
κ. Χρήστο Τριαντόπουλο

Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Κοινοποίηση

Τον Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπ. Οικονομικών
κ. Αθανάσιο Πετραλιά

Tον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2023
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 067


Θέμα: Αίτημα επαναλειτουργίας της πλατφόρμας υποβολής δικαιολογητικών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Στις 30 Δεκεμβρίου 2022 έληξε η προθεσμία  υποβολής δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για όσες επιχειρήσεις – δικαιούχους δεν είχαν ακόμη υποβάλει πλήρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη λήψη ενισχύσεων μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Δεδομένου ότι η καταβολή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής έχει παραταθεί μέχρι τις 31/01/2023, αιτούμαστε την επαναλειτουργία της πλατφόρμας υποβολής δικαιολογητικών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έως την 30η Ιανουαρίου, ώστε να διορθωθούν όποια λάθη παραμένουν μέχρι και σήμερα, κατά την υποβολή των δικαιολογητικών.

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι με την αρ. πρωτ. 044/11-11-2022 επιστολή της Ομοσπονδίας μας, είχαμε επισημάνει πληθώρα περιπτώσεων που χρήζουν «θεραπείας» για μη καταλογισμό ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές που φτάνουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, δεν έχει δοθεί ακόμα λύση για τις παρακάτω περιπτώσεις:

- Προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την μη οριακή συμμόρφωση με το κριτήριο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων. Στην πρόθεσή σας θεωρούμε πολύ σωστή την απόφαση για τη διαφορά της μιας μονάδας, και θεωρούμε ότι για λόγους χρηστής Διοίκησης πρέπει να αυξηθεί η διαφορά του μέσου όρου εργαζομένων κατά τους μήνες υποχρέωσης διατήρησης στις δύο μονάδες.

- Επιχειρήσεις που εκ παραδρομής στην αίτηση χορήγησης, στο σχετικό πεδίο χαρακτηρίστηκαν ως μεσαίες οντότητες, ενώ είναι μικρές, με αποτέλεσμα να ζητείται και Υπεύθυνη Δήλωση Λογιστή, ενώ από τις διασταυρώσεις αποδεικνύεται πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι μικρές οντότητες.

- Δεν υπάρχουν οδηγίες για το πως αντιμετωπίζεται η περίπτωση θανάτου ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης που έχει λάβει επιστρεπτέα προκαταβολή.

Τέλος, θα θέλαμε να προτείνουμε, σε κάθε περίπτωση, το επιστρεπτέο ποσό να μπορεί αντί εφάπαξ, να επιστραφεί σε 96 ή λιγότερες δόσεις, ώστε να είναι εφικτή η αποπληρωμή του και να μην δημιουργηθούν ανυπέρβλητες αρρυθμίες στην ταμειακή επάρκεια και λειτουργία των επιχειρήσεων.

 

Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

Ο Πρόεδρος
Καμπάνης Βασίλειος

Ο Γενικός Γραμματέας
Χριστοφοράκης ΔημήτριοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης