Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ψηφιακή σύγκλιση - Παρουσιάστηκαν 4 νέα προγράμματα από το υπουργείο Οικονομίας

5 Αύγουστου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Τέσσερις νέες εντάξεις πράξεων, συνολικού προϋπολογισμού 12,21 εκατ. ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας, παράλληλα με την έκδοση της Πρόσκλησης 23, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία Δημόσιων Κέντρων Δεδομένων.
Ψηφιακή σύγκλιση - Παρουσιάστηκαν 4 νέα προγράμματα από το υπουργείο Οικονομίας

Τέσσερις νέες εντάξεις πράξεων, συνολικού προϋπολογισμού 12,21 εκατ. ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας, παράλληλα με την έκδοση της Πρόσκλησης 23, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία Δημόσιων Κέντρων Δεδομένων.

Είκοσι ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων στην Πρόσκληση 12 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», ολοκληρώθηκε η ένταξη τεσσάρων σημαντικών πράξεων για την υλοποίηση παρεμβάσεων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με την αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις αποσκοπούν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, τα τέσσερα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 12,21 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκαν ήδη και πρόκειται να προκηρυχθούν εντός τους προσεχούς τριμήνου, αφορούν:

- Την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών για την Ενιαία Μισθοδοσία (Ενιαία Αρχή Πληρωμής), έργο ιδιαίτερης βαρύτητας μετά και την ολοκλήρωση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων.

- Πολυκαναλικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με στόχο την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών συναλλαγής με το υπουργείο Οικονομικών.

- Ψηφιακές υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων.

- Τη δημιουργία περιβάλλοντος διαλειτουργικότητας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης εντάσσεται και η Πρόσκληση 23 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» για τη δημιουργία Δημόσιων Κέντρων Δεδομένων (Data Centers), προκειμένου να αναπτυχθούν υποδομές που θα καλύπτουν τις ανάγκες της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης για παροχές ψηφιακών υπηρεσιών.

Πηγή Το Βήμα



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης