Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πόσο επιβαρύνει τα ακίνητα η αύξηση αντικειμενικών τιμών

19 Δεκέμβριος 2005
  • ΑΙΣΘΗΤΗ αύξηση του φορολογικού βάρους των ακινήτων επιφέρει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα και θα ισχύσουν από την 1-1-2006. Η αναπροσαρμογή τους (κατά μέσο όρο 35%) επηρεάζει περίπου 16 φόρους και τέλη, για τον προσδιορισμό των οποίων χρησιμοποιείται ως βάση υπολογισμού η αντικειμενική αξία.....

ΑΙΣΘΗΤΗ αύξηση του φορολογικού βάρους των ακινήτων επιφέρει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα και θα ισχύσουν από την 1-1-2006. Η αναπροσαρμογή τους (κατά μέσο όρο 35%) επηρεάζει περίπου 16 φόρους και τέλη, για τον προσδιορισμό των οποίων χρησιμοποιείται ως βάση υπολογισμού η αντικειμενική αξία.

Να σημειωθεί ότι πρακτικά ακυρώνεται η αναπροσαρμογή των αφορολόγητων ορίων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, ενώ υπάρχει επιβάρυνση και στην περίπτωση κληρονομιών-δωρεών, εφόσον η αξία τους υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ, παρά τον τετραπλασιασμό του αφορολόγητου.

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν πολλαπλώς αφού αναπροσαρμόζονται και τα δημοτικά τέλη.

πηγή Νυτεμπορική

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης