Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΚΤ: Απαισιοδοξία στις προβλέψεις των πολιτών της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο για το επόμενο 12μηνο

8 Δεκέμβριου 2022 Σχόλια
ΕΚΤ: Απαισιοδοξία στις προβλέψεις των πολιτών της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο για το επόμενο 12μηνο


Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Επιδείνωση των προβλέψεων και των εκτιμήσεων πολιτών της Ευρωζώνης δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας της ΕΚΤ ανάμεσα σε αναλυτές και οικονομολόγων τον Οκτώβριο 2022 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες βλέπουν ότι θα αυξηθεί ο πληθωρισμός στους επόμενους 12μήνες, θα μειωθεί η ανάπτυξη και θα αυξηθεί η ανεργία. Πιο συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι  ο πληθωρισμός θα αυξηθεί στους επόμενους μήνες σε μεσοσταθμικά (διάμεσο) επίπεδα της τάξης του 9,9%.

Σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα, τον Οκτώβριο  οι καταναλωτές εκτιμούσαν ότι το εισόδημά τους (αριθμητικό) θα αυξηθεί μέχρι 0,7% τους επόμενους 12μήνες, αυξημένο σε σχέση με το 0,6% του Σεπτεμβρίου 2022 ενώ οι εκτιμήσεις για τις δαπάνες τους επόμενους 12μηνες θα αυξηθούν από 4,5% σε 4,7%.

Σε θέματα ανάπτυξης και αγοράς εργασίας, οι ερωτηθέντες τον Οκτώβριο 2022 εκτιμούσαν ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα μειωθεί κατά 2,6% τους επόμενους 12 μήνες από μείωση 2,4% που έβλεπαν τον Σεπτέμβριο 2022. Οι καταναλωτές επίσης εκτιμούσαν τον Οκτώβριο ότι η ανεργία στους επόμενους 12 μήνες θα είναι μεγαλύτερη απ' το 11,7% που προέβλεπαν τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο θεωρούσαν ότι θα είναι λίγο πιο εύκολα να βρουν απασχόληση μέσα σε 3 μήνες. Σε ότι αφορά τις κατοικίες υπάρχει η εκτίμηση ότι οι τιμές των κατοικιών θα επιβραδυνθούν 3% στους επόμενους 12μήνες.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης