Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 911,91 μονάδες (0,53%) διαμορφώθηκε ο Γενικός Δείκτης

29 Νοέμβριου 2022 Σχόλια
Στις 911,91 μονάδες (0,53%) διαμορφώθηκε ο Γενικός Δείκτης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Ελληνικό χρηματιστήριο: Πρωταγωνίστριες οι πετρελαϊκές - διυλιστήρια

Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών (διυλιστηρίων) ήταν οι πρωταγωνίστριες της συνεδρίασης για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι τα εξωπραγματικά αποτελέσματα 9μηνου που έχουν ανακοινώσει (ΕΛΠΕ και Motor Oil) και ο δεύτερος λόγος ότι το πετρέλαιο συνεχίζει ανοδικά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 911,91 μονάδες με άνοδο 0,53%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 59,3 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 51 έκλεισαν ανοδικά και οι 46 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,61% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης είχε οριακή άνοδο 0,07%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι πετρελαϊκές (3,08%), οι βιομηχανικές (1,42%), τα ταξίδια-μεταφορές (1,14%) ενώ άνοδο είχε και ο τραπεζικός κλάδος (0,33%). Στους κλάδους με την μεγαλύτερη υποχώρηση βρέθηκαν οι τηλεπικοινωνίες (-1,46%) με νέα υποχώρηση της μετοχής του ΟΤΕ, οι πρώτες ύλες (-0,9%), οι εμπορικές (-0,42%). Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Jumbo. Η σταθεροποιητική συνεδρίαση διατήρησε τα επίπεδα των 910 μονάδων και το τέλος του μήνα θα δείξει εάν θα κινηθεί η αγορά προς τις 900 μονάδες ή θα επιστρέψει προς τις 920 μονάδες.

Ξένες αγορές

Χωρίς τάση και με μικρές μεταβολές κινούνται οι διεθνείς χρηματιστηριακοί δείκτες κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδος. Οι 3 μεγαλύτεροι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, κινούνταν με μικρές ανοδικές ενώ και στην Ευρώπη οι μεταβολές , θετικές ή αρνητικές, ήταν πολύ μικρές. Στο επίκεντρο των εξελίξεων ,πέρα από τα αμιγώς οικονομικά μεγέθη , κυριαρχεί η αποτυχία του πειράματος «zero covid infections» που επιχείρησε η κινέζικη κυβέρνηση και ταρακούνησε με εξεγέρσεις και την κινέζικη ηγεσία αλλά και προβλημάτισε ξένες εταιρείες (όπως η Apple) που έχουν παραγωγή εκεί.

Χωρίς πυξίδα και με χαμηλές συναλλαγές οι ευρωπαικές αγορές

Στην Ευρώπη, λίγο μετά τις 17.00 , ο γερμανικός DAX υποχωρούσε οριακά (-0,04%), ο γαλλικός CAC αντίθετα κατέγραφε άνοδο 0,35%, ο ιταλικός MIB είχε άνοδο 0,32% και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx είχε άνοδο 0,17%. Κύριο χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων ήταν οι χαμηλές συναλλαγές. Οι αγορές προβληματίζονται κυρίως για τις μεταβολές επιτοκίων τον Δεκέμβριο και τις οικονομικές εξελίξεις (εν αναμονή ύφεσης) το 2023.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης