Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕΑ: Αίτημα παράτασης της απογραφής επιχειρήσεων στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ έως 28/02/2023

ΕΦΕΕΑ: Αίτημα παράτασης της απογραφής επιχειρήσεων στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ έως 28/02/2023
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42- 46 ΑΘΗΝΑ,
Τ.Κ.10434,
ΤΗΛ.: 2108224111- 2108834483
http://www.efeea.gr
[email protected]


Αρ.πρωτ.2160

Προς τον Υπουργό Εργασίας
κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη


Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Ο κλάδος των Λογιστών- Φοροτεχνικών έχει ερμηνεύσει, εφαρμόσει κατά γράμμα σωστά και ορθολογικά όλες τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή μετάβαση της νέας εποχής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Ο Νόμος 4808/2021 μεταξύ των άλλων ορίζει την απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες της χώρας (που εντάσσονται στην δεύτερη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ) και για το σύνολο των εργαζομένων τους. Αυτό σημαίνει πως ο κλάδος μας, των Λογιστών – Φοροτεχνικών, έχει επιφορτιστεί για μια ακόμη φορά μέχρι τις 30/11/2022 να διεκπεραιώσει αυτό το τεράστιο έργο.

Η απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας για την εφαρμογή των ανωτέρω δεν παρέχει στους λογιστές και τις επιχειρήσεις τον απαραίτητο χρόνο υλοποίησης.

Έχουμε αιτηθεί σε προηγούμενες επιστολές μας, το Υπουργείο Εργασίας να δίνει εγχειρίδιο με τις απαραίτητες οδηγίες για να είμαστε ενημερωμένοι για τις διατάξεις του νόμου, η πλατφόρμα να είναι πλήρως λειτουργική και να έχουμε τον εύλογο χρόνο για να γίνει σωστή απογραφή όλων των εργαζομένων των επιχειρήσεων της χώρας στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Επίσης, την παρούσα περίοδο τα λογιστήρια είναι επιφορτισμένα με εργασίες όπως διαβίβαση παραστατικών στη πλατφόρμα MyData, ΦΠΑ, υπολογισμός των Δώρων Χριστουγέννων, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και Φόρου Ελεύθερων Επαγγελματιών, Δηλώσεις Πόθεν Έσχες, Δηλώσεις Ενδοκοινοτικών Αποκτήσεων και Παραδόσεων, Συμπληρωματικές Δηλώσεις Αναδρομικών Φορολογίας Εισοδήματος Αναδρομικών Μισθωτών και Συνταξιούχων και διάφορες άλλες δηλωτικές υποχρεώσεις.

Είναι επιτακτική η παράταση της απογραφής που αφορά όλες τις επιχειρήσεις της Ελλάδος στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, μέχρι τουλάχιστον τις 28/02/2023.

Ευελπιστούμε να αποδεχτείτε το ανωτέρω αίτημα παράτασης για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και των Λογιστών – Φοροτεχνικών δείχνοντας έτσι τον ανάλογο σεβασμό όχι μόνο στον κλάδο μας αλλά και σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.


Με εκτίμηση,

Πρόεδρος
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αντιπρόεδρος
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Ταμίας
ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΑ ΜΕΛΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΝΤΑΛΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης