Αποτελέσματα live αναζήτησης

Oρκωτοί ελεγκτές σε όλα τα νοσοκομεία.

27 Ιούλιου 2010 Σχόλια
  • Ίσως και εντός του 2010 θα προχωρήσουν τα προγράμματα αναδιάρθρωσης των ελλειμματικών ΔΕΚΟ, τα οποία θα είναι παρόμοια με το πρόγραμμα για τον ΟΣΕ, ενώ άμεσα αναμένεται να τοποθετηθούν ορκωτοί ελεγκτές σε όλα τα νοσοκομεία.
Oρκωτοί ελεγκτές σε όλα τα νοσοκομεία.

Ίσως και εντός του 2010 θα προχωρήσουν τα προγράμματα αναδιάρθρωσης των ελλειμματικών ΔΕΚΟ, τα οποία θα είναι παρόμοια με το πρόγραμμα για τον ΟΣΕ, ενώ άμεσα αναμένεται να τοποθετηθούν ορκωτοί ελεγκτές σε όλα τα νοσοκομεία.

Σχετικές δηλώσεις έκανε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το κλιμάκιο της τρόικας, που άρχισε από σήμερα τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ετέθησαν, πλην της πορείας των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών, οι διαρθρωτικές αλλαγές που προβλέπονται στο μνημόνιο με το «κέντρο βάρους» να βρίσκεται στις δαπάνες ΔΕΚΟ, νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων που επιβαρύνουν επιπρόσθετα το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα.

Οι ελεγκτές της τρόικας ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το α΄ εξάμηνο και έλαβαν τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το έλλειμμα θα επιτευχθεί πλήρως, ακόμη και στην πλέον ακραία περίπτωση ύφεσης ή υπέρβασης των δαπανών στις ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, το Δημόσιο έχει ήδη ένα «μαξιλάρι» ύψους 4 δισ. ευρώ από τη μεγάλη συγκράτηση των δαπανών, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών του προϋπολογισμού στα νοσοκομεία, τις ΔΕΚΟ και τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Ειδικά για τον περιορισμό των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι ελεγκτές της τρόικας ενημερώθηκαν ότι οφείλεται στις καθυστερήσεις ορισμένων φορέων στην εκτέλεση των δημοσίων έργων.

Εκτιμάται ότι η ύφεση το τρέχον έτος θα είναι μικρότερη των αρχικών εκτιμήσεων και θα κυμανθεί μεταξύ -3% και -3,2%.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό, στη συνάντηση με την τρόικα αναφέρθηκε ότι υπάρχει μεν αισθητή επίπτωση από την αύξηση των φόρων, αλλά παράλληλα απαιτείται μία εντονότερη προσπάθεια για την τόνωση του ανταγωνισμού στην αγορά ώστε να απορροφάται μέρος αυτών των επιπτώσεων μέσω της μείωσης του περιθωρίου κέρδους.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε επίσης την τρόικα για τις επικείμενες αλλαγές στις δομές του φορολογικού συστήματος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μικρών αλλαγών στο μνημόνιο και κυρίως σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών (π.χ. επιτάχυνσης ορισμένων αλλαγών, όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων- όπως συνέβη και με την επιτάχυνση στο χρονοδιάγραμμα αλλαγών στο ασφαλιστικό).

Το κλιμάκιο της τρόικας- το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 30 άτομα- θα έχει τις επόμενες ημέρες, και κυρίως την Τετάρτη, διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης (Υγείας, Άμυνας, Εσωτερικών, Υποδομών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Εργασίας), τον ΟΔΔΗΧ, τον ΣΕΒ, τη Νέα Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Ελληνική Στατιστική Αρχή,  ενώ δεν έχουν ακόμα απαντήσει τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ).

Την επόμενη εβδομάδα θα καταρτίσουν ένα προσχέδιο με τα πρώτα συμπεράσματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με βάση και το οποίο θα εγκριθεί η εκταμίευση της β΄ δόσης του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πηγή Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης