Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κτηματολόγιο: Παράταση ανάρτησης στους Δήμους Σητείας και Αγίου Νικολάου (Π.Ε. Λασιθίου)

Κτηματολόγιο: Παράταση ανάρτησης στους Δήμους Σητείας και Αγίου Νικολάου (Π.Ε. Λασιθίου)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας στους Καλλικρατικούς Δήμους Σητείας και Αγίου Νικολάου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου πως, μετά από απόφαση του ΔΣ, παρατείνεται η Ανάρτηση μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2022, λόγω κήρυξης της περιοχής του Δήμου Σητείας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.  

Η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:  
• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)  
• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Καλλικρατικός Δήμος Σητείας.
Καλλικρατικός Δήμος Αγίου Νικολάου: Προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Αγίου Αντωνίου, Βουλισμένης, Βραχασίου, Βρυσών, Έξω Λακκωνίων, Έξω Ποτάμων, Ζενίων, Καλού Χωρίου, Καρυδίου (Μιραμπέλλου), Καστελλίου Φουρνής, Κριτσάς, Κρούστα, Λατσίδας, Λιμνών, Μέσα Λακκωνίων, Μιλάτου, Νεαπόλεως, Νικηθιανού, Πρίνας, Φουρνής, Χουμεριάκου

Γραφεία Κτηματογράφησης:
Δήμου Αγίου Νικολάου: Μιραμπέλου 5, Άγιος Νικόλαος, τηλ: 2841090626, e-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες)
Δήμου Σητείας: Κτίριο Γ Κέντρου Δήμητρα (πρώην ΚΕΓΕ), Σητεία, τηλ: 2843026030, e-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες)

Πληροφορίες και ραντεβού
: www.ktimalasithi.gr - τηλ. κέντρο: 28 411 411 11

Ωράριο: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8.30 -16.30 και Τετάρτη 8.30-20.30 (κατόπιν ραντεβού)

Γενικές Πληροφορίες
: Τηλ 210 6505600 - www.ktimatologio.gr (καθημερινές: 8:30 - 15:30)Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης