Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 903,87 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,4%

15 Νοέμβριου 2022 Σχόλια
Στις 903,87 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,4%

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Άνοδος στις 903,87 μονάδες με αυξημένες συναλλαγές

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είχαμε μία επίπεδη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη αλλά με αρκετό ενδιαφέρον και αυξημένη μεταβλητότητα για τις επιμέρους μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε κατά 0,4% στις 903,87 μονάδες ενώ ιδιαίτερα αυξημένος ήταν ο τζίρος στα 76 εκατ. Ευρώ. Στο ισοζύγιο κερδισμένων/χαμένων οι 53 ήταν ανοδικές και οι 49 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,23% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) κατά 0,56%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Κατασκευών (1,36%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (1,22%), Τροφίμων-Ποτών (0,85%)και τηλεπικοινωνιών (0,64%). Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,2%), Πετρελαίου - Αερίου (-0,78%), τράπεζες (-0,28%). Γίνεται κατανοητό ότι σήμερα είχαμε rotation στην αγορά και κινήθηκαν ανοδικά οι κλάδοι που διόρθωσαν το τελευταίο διάστημα ενώ διόρθωσαν αυτοί που είχαν υπεραποδώσει.

Σε επίπεδο αξίας συναλλαγών, η μετοχή της ΕΤΕ πραγματοποίησε 9,43 εκατ. Ευρώ συναλλαγές παρά την υποχώρησή της ενώ θετικά πήγε και η έκδοση ομολόγου. Από τις υπόλοιπες μετοχές αυξημένες συναλλαγές κατέγραψαν οι μετοχές Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Alpha Bank.

Το διεθνές κλίμα είναι θετικό για τα χρηματιστήρια και ίσως δούμε σύντομα την προσέγγιση των 910 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Εάν υπάρξει διόρθωση ή αλλαγή τάσης τότε η στήριξη είναι στις 890 μονάδες.

Διεθνείς αγορές

Έντονα ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες μετά τις ανακοινώσεις για τον δείκτη τιμών παραγωγού, τον πληθωρισμό και τις βάσιμες ελπίδες για αλλαγή της πολιτικής της FED πάνω στις μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων. Ο δείκτης S&P 500 έχει ξεπεράσει τις 4.000 μονάδες (επίπεδα ορόσημο), ο Dow Jones βρίσκεται σε πορεία προς τις 34.000 μονάδες και ο Nasdaq (παρά τα προβλήματα με τα κρυπτονομίσματα) καταγράφει άνοδο της τάξης του 2,5% λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος.

Η άνοδος των αμερικανικών αγορών μεταδόθηκε και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που ήδη είχαν ξεκινήσει νέα ανοδικά πορεία. Οι ελπίδες των Ευρωπαίων βρίσκονται στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός δεν έχει αυξηθεί όσο φοβούνταν στην ΕΚΤ και ότι η ύφεση (εάν συμβεί) μετατίθεται για το 2023. Επίσης οι επενδυτές βλέπουν ότι ενδέχεται και η ΕΚΤ να ακολουθήσει μία πολιτική ήπιας ανόδου των επιτοκίων. Ο γερμανικός DAX αυξάνονταν κατά 0,43%, ο γαλλικός CAC κατά 0,39%, ο ιταλικός MIB κατά 0,28%.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης