Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ημιυπαίθριοι: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω...

  • Πονοκέφαλος για το υπουργείο Οικονομικών η υστέρηση των εσόδων
Ημιυπαίθριοι: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω...

Πονοκέφαλος για το υπουργείο Οικονομικών η υστέρηση των εσόδων

Η υστέρηση στα έσοδα από το τέλος διατήρησης ημιυπαίθριων χώρων απασχολεί το υπουργείο Οικονομικών καθώς οι διαδικασίες κινούνται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς και η κυβέρνηση περιμένει να εισπράξει τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ ως το τέλος του έτους 2010 και 500 εκατ. ευρώ για το 2011, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο με τους δανειστές μας, δηλαδή την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Χθες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και της υπουργού Περιβάλλοντος κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη εν όψει του νέου ελέγχου της τρόικας συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της καθυστέρησης καθώς ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει σημειωθεί πρόοδος στην είσπραξη των εσόδων.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στις πολεοδομίες για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων φθάνουν μόνο τις 25.000, όταν εκτιμάται ότι στο σύνολό τους τα κτίρια με κλειστούς ημιυπαίθριους ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι για την επίσπευση των διαδικασιών ταυτοποίησης και είσπραξης των εσόδων από το τέλος το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ανακοινώσει σύντομα σειρά ελέγχων από την Πολεοδομία και το Σώμα Επιθεωρητών για τον εντοπισμό όσων δεν ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση.

Είναι ενδεικτικό ότι στις πέντε πολεοδομικές διευθύνσεις της Νομαρχίας Αθηνών εκτιμάται ότι ως τα τέλη του Οκτωβρίου θα πρέπει να διεκπεραιωθούν πάνω από 500.000

φάκελοι και το ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνουν και 1.500

αυτοψίες νέων οικοδομών.

Πηγή Το Βήμα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης