Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, στις 874,27 μονάδες (1,57%)

31 Οκτώβριου 2022 Σχόλια
Στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, στις 874,27 μονάδες (1,57%)

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Ελλάδα: Ανοδική κίνηση του Γ.Δ στα υψηλά ημέρας στις 874,27 μονάδες με αυξημένη μεταβλητότητα     

Με ανοδική κίνηση εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους, ο Γενικός Δείκτης έφτασε στις 874,27 μονάδες με άνοδο 1,57%. Η αξία συναλλαγών ήταν αυξημένη  στα 76,3 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 60 έκλεισαν ανοδικά και οι 42 πτωτικά. Η άνοδος της αγοράς προς το τέλος της συνεδρίασης σχετίζεται – σύμφωνα με πληροφορίες - αφ’ ενός στο ανοδικό ρεύμα στην Ευρώπη και αφ’ ετέρου στις εκτιμήσεις για ρυθμούς ανάπτυξης γ’ τριμήνου καλύτερους απ’ ότι είχαν προεξοφληθεί.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά 1,63% με αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα για μετοχές κατασκευαστικών εταιρειών (Ελλακτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή), υποδομών (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ), την Coca Cola HBC και την Jumbo, την ανάκαμψη του ΟΤΕ  αλλά και αντίδραση των τραπεζικών μετοχών έδωσαν καθαρά αγοραστικό τόνο στην συνεδρίαση. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) υποχώρησε κατά 0,35%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Προσωπικών - Οικιακών Προϊόντων (3,29%), Τροφίμων - Ποτών (2,95%), Κατασκευών (2,16%) και Τραπεζών (1,47%) με τις 4 μετοχές συστημικών τραπεζών να κινούνται ανοδικά και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι Εμπορίου (-2,55%), Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,33%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΤE, Jumbo, ΟΠΑΠ.

Η υπέρβαση του στόχου των 870 μονάδων ήταν μία άκρως θετική εξέλιξη που τελειώνει τον Οκτώβριο. Πλέον ο πήχης ανεβαίνει στις 890 μονάδες και θεωρείται πολύ πιθανή η προσέγγιση τους εάν δεν αλλάξει το momentum.

Διεθνείς αγορές - Αποκόμιση κερδών στις ΗΠΑ, άνοδο στην Ευρώπη

Ο χρηματιστηριακός Οκτώβριος είναι ο καλύτερος μήνας του 2022 και ουσιαστικά επανέφερε δείκτες και μετοχές (σε ΗΠΑ και Ευρώπη) σε υψηλά τριμήνου.  Οι αγορές αναμένουν τώρα τις ανακοινώσεις της FED που ουσιαστικά θα διαμορφώσουν την βραχυπρόθεσμη τάση. Το σημαντικότερο για τους επενδυτές δεν είναι να μάθουν εάν συνεχιστεί η επιθετική αύξηση επιτοκίων αλλά εάν η ανάπτυξη στις ΗΠΑ παραμείνει ‘ανθεκτική’ και οδηγήσει στην αποφυγή της ύφεσης. Αντιστροφή ρόλων στις χρηματιστηριακές αγορές κατά την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου, με τις ευρωπαικές αγορές να κινούνται ανοδικά και τις αμερικανικές αγορές να υποχωρούν μετά το ράλι της Παρασκευής.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης