Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σύντομα η εγκύκλιος για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία.

17 Ιούλιου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • ENTOΣ της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδώσει η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την εγκύκλιο, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ο ευνοϊκός τρόπος ρύθμισης οφειλόμενων εισφορών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, η οποία θα έχει ισχύ έως τις 15 Οκτωβρίου.
Σύντομα η εγκύκλιος για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία.             
 
 ENTOΣ της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδώσει η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την εγκύκλιο, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ο ευνοϊκός τρόπος ρύθμισης οφειλόμενων εισφορών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, η οποία θα έχει ισχύ έως τις 15 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών παρέχεται έκπτωση στις επιχειρήσεις 80% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων, ενώ για τμηματική εξόφληση παρέχεται έκπτωση 60% επί των πρόσθετων τελών.
Οι εκπτώσεις του πάγιου συστήματος ρύθμισης οφειλών που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι κατά πολύ μικρότερες. Συγκεκριμένα, για εφάπαξ εξόφληση προβλέπεται 40%, ενώ για τμηματική καταβολή 20%. Στη ρύθμιση έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι οφειλέτες που έχουν προβεί ήδη σε ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, από την ισχύουσα ρύθμιση, για την εξόφληση των οφειλών καθορίζονται 36 μηνιαίες δόσεις, με την προϋπόθεση της καταβολής από τον οφειλέτη των τρεχουσών εισφορών. Κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ. Στόχος του υπουργείου είναι η είσπραξη των 12 δισ. ευρώ που οφείλουν 300.000 επιχειρήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία το συντομότερο δυνατόν. Η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την αλλαγή, καθώς έως τώρα έχουν σπεύσει να ρυθμίσουν μόλις 23.000 οφειλέτες. Εάν οι επιχειρήσεις δεν προβούν σε ρύθμιση των οφειλών τους κι αυτή την φορά, τότε τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης θα προχωρήσουν σε αναγκαστική είσπραξη των οφειλών με μηνύσεις και κατασχέσεις.

Στην προσθήκη αναφέρεται αναλυτικά το εξής: «Κατά παρέκκλιση των ανωτέρω και εφόσον υποβληθεί μέχρι 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους αίτηση εξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, παρέχεται έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης και 60% σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης αυτών. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και επί οφειλετών οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ή έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλετών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α) και τηρούν τους όρους αυτής».

Πηγή: Express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης