Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διολίσθηση για το Γενικό Δείκτη στις 863,35 μονάδες

25 Οκτώβριου 2022 Σχόλια
Διολίσθηση για το Γενικό Δείκτη στις 863,35 μονάδες
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά τη σημερινή συνεδρίαση είχαμε ήπιες ρευστοποιήσεις σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους για αποκόμιση κερδών. Αυτό οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδα τον Γενικό Δείκτη χωρίς να εκδηλωθεί ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον. Προς το τέλος της συνεδρίασης και μετά την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, επανήλθαν αγοραστές και ο Γενικός Δείκτης τελικά έκλεισε στις 863,35 μονάδες με υποχώρηση 0,33%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 58,3 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 35 έκλεισαν ανοδικά και οι 61 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά (-0,16%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά (-1,32%) κυρίως λόγω μειωμένης ζήτησης. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Ταξιδιών-Αναψυχής (1,57%), Τηλεπικοινωνιών (0,07%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι Εμπορίου (-1,88%), Πετρελαίου-Αερίου (-1,87%), Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-1,29%).

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, ο Μυτιληναίος, ο ΟΤΕ, η ΕΤΕ και η Motor Oil.

Το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης (και γενικότερα η αγορά) παράμεινε σε επίπεδα άνω των 860 μονάδων επιβεβαίωσε ότι μπορεί εάν διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες τις επόμενες συνεδριάσεις να δούμε πορεία προς και πάνω από τις 870 μονάδες.


Μεικτές τάσεις στις αμερικανικές αγορές. Ανοδικά συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές

Με μεικτές τάσεις ξεκίνησαν οι αμερικανικές αγορές. Ο Dow Jones κινείται σταθεροποιητικά (πολύ μικρή υποχώρηση) ενώ μικρή άνοδο καταγράφουν οι S&P 500 και ο Nasdaq. Τα εταιρικά αποτελέσματα γ' τριμήνου 2022 είναι αυτά που συντηρούν τους χρηματιστηριακούς δείκτες στα παρόντα επίπεδα.

Στην Ευρώπη και την Βρετανία έχουμε διαφορετικά δεδομένα. Στην Ε.Ε αναμένουν τις ομιλίες της κας Λαγκάρντ (ή έστω κάποιες δηλώσεις εκ μέρους της ΕΚΤ) την Πέμπτη προκειμένου να δουν που περίπου οδεύουν οι βραχυπρόθεσμες εξελίξεις. Επίσης οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα εταιρικά αποτελέσματα δημιουργούν ανοδικές κινήσεις στους χρηματιστηριακούς δείκτες. Στη Βρετανία, η ανάληψη από τον νέο πρωθυπουργό ουσιαστικά εκτόνωσε τις πιέσεις στα βρετανικά ομόλογα και επανέφερε μία καλύτερη εικόνα για τον FTSE 100 που φλερτάρει πλέον ξανά με τις 7.000 μονάδες.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης