Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δημιουργούνται ΚΕΠ και για επιχειρηματίες .

13 Ιούλιου 2010 Σχόλια
  • Στη δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών «δεύτερης γενιάς» προχωρεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια περιορισμού της γραφειοκρατίας και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Τα ΚΕΠ «δεύτερης γενιάς» θα έχουν στόχο τη «μια στάση (one stop shops) για την αδειοδότηση επιχειρήσεων»
Δημιουργούνται ΚΕΠ και για επιχειρηματίες .

Στη δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών «δεύτερης γενιάς» προχωρεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια περιορισμού της γραφειοκρατίας και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Τα ΚΕΠ «δεύτερης γενιάς» θα έχουν στόχο τη «μια στάση (one stop shops) για την αδειοδότηση επιχειρήσεων» ώστε να επιτύχουν την κατάργηση δεκάδων πιστοποιητικών που απαιτούνται για να δοθούν οι άδειες λειτουργίας τους. Ηδη σε δοκιμαστική βάση λειτουργεί ένα τέτοιο ΚΕΠ στην Καλαμαριά, το οποίο μάλιστα σκοπεύει να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στις 4 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Συνολικά η κυβέρνηση σε συνεργασία των υπουργών Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση και Οικονομίας κυρίας Λούκας Κατσέλη έχει προγραμματίσει την ίδρυση 51 ΚΕΠ «δεύτερης γενιάς» σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να απαιτείται πρόσληψη νέων υπαλλήλων ή η εγκατάστασή τους σε διαφορετικούς χώρους από τα ήδη υπάρχοντα ΚΕΠ που λειτουργούν σε κάθε νομό. Απλώς, σύμφωνα με το σχέδιο, σε κάθε ένα από τα υπάρχοντα ΚΕΠ δημιουργείται ειδικός χώρος 25 τ.μ. με δύο ειδικευμένους υπαλλήλους που θα είναι επιφορτισμένοι στην εξυπηρέτηση μόνον όσων επιθυμούν να ιδρύσουν μια νέα επιχείρηση. Ο ενδιαφερόμενος πολίτης απλώς θα επισκέπτεται το ΚΕΠ, θα καταθέτει τα απαιτούμενα έγγραφα (τα οποία και αυτά απλουστεύονται) και θα παραλαμβάνει σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας την άδεια ιδρύσεως της επιχειρήσεώς του.

Ηδη με τον πρόσφατο νόμο της κυρίας Κατσέλη για την ίδρυση ΟΕ και ΕΕ, που δεν απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, ως υπηρεσίες μιας στάσης θεσπίζονται τα Επιμελητήρια ή τα ΚΕΠ δεύτερης γενιάς και για τις ΕΠΕ και τις ΑΕ που απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, ως υπηρεσία μιας στάσης θεσπίζεται ο συμβολαιογράφος. Τα ΚΕΠ «δεύτερης γενιάς» θα αναλαμβάνουν να κάνουν όλες τις εργασίες για να δώσουν και νομική οντότητα και οικονομική ταυτότητα στις υπό ίδρυση επιχειρήσεις.

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης