Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Οk» για νέο πακέτο στήριξης στις τράπεζες.

  • Έρχεται νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών, ύψους 10 δισ. ευρώ, στο τέλος του μήνα, το οποίο σήμερα εγκρίθηκε και από την ΕΚΤ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το νέο πακέτο ρευστότητας που θα αποσκοπεί να δώσει περαιτέρω "ανάσα" ρευστότητας στα εγχώρια ιδρύματα, θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του μήνα.
«Οk» για νέο πακέτο στήριξης στις τράπεζες.

Έρχεται νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών, ύψους 10 δισ. ευρώ, στο τέλος του μήνα, το οποίο σήμερα εγκρίθηκε και από την ΕΚΤ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το νέο πακέτο ρευστότητας που θα αποσκοπεί να δώσει περαιτέρω "ανάσα" ρευστότητας στα εγχώρια ιδρύματα, θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του μήνα.

"Η ΕΚΤ καλωσορίζει τη δημιουργία του Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας ως ένα μέσο που θα βελτιώσει την ασφάλεια για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μέσα σε μια περίοδο οικονομικής κάμψης, η οποία θα μπορούσε να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις για την ποιότητα του ενεργητικού των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΚΤ, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Η ύπαρξη περαιτέρω επισφαλών δανείων, η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και η εμβάθυνση της ύφεσης είναι οι λόγοι που έχουν φέρει τις ελληνικές τράπεζες στην ανάγκη ενός νέου προγράμματος στήριξης.

Σύμφωνα με το Reuters, το νέο πακέτο θα έχει ισχύ επτά ετών και θα απευθύνεται σε τράπεζες των οποίων η κεφαλαιακή επάρκεια πέφτει κάτω από τα επίπεδα που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα, ενώ ταυτόχρονα η τράπεζα αδυνατεί να δανειστεί επωφελώς από τις αγορές.

Αναφέρεται, επίσης, ότι οι αυτές οι "ενέσεις" ρευστότητας θα λάβουν χώρα μέσω αγοράς προνομιακών μετοχών που θα εκδώσουν οι τράπεζες που θα χρειαστούν τα επιπλέον κεφάλαια. Η βασική ιδέα είναι ότι οι ισχυρότεροι ισολογισμοί θα επιτρέψουν στις τράπεζες να ανακτήσουν την είσοδό τους στις αγορές.

Πηγή ΚέρδοςΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης