Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΑΣΦΕΕ: «Ένα τέρμα στην κατρακύλα»

ΑΣΦΕΕ: «Ένα τέρμα στην κατρακύλα»
  • «Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ

Τόσα χρόνια ακούμε βαρύγδουπες δηλώσεις από τις κυβερνήσεις για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων, ενώ η ζωή μας γίνεται ανυπόφορη από την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, από την ακρίβεια και τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών. Η δουλειά μας κατάντησε καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, 7 μέρες τη βδομάδα και 350 μέρες το χρόνο.

Τόσα χρόνια η ίδια λογική στην ηγεσία της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., κούρασε και εξόργισε και τους πιο υπομονετικούς. Ακόμα και σήμερα που έχει χαθεί η μπάλα και οι λογιστές είναι στριμωγμένοι όσο ποτέ άλλοτε, το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. επιμένει να κινείται πίσω από κλειστές πόρτες. Αγκαλιά με κυβερνητικούς παράγοντες και τους «δικούς» της ανθρώπους, τις παλιές και τις νέες κλίκες.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιτρέπει ακόμα αυτή την κατρακύλα.

Όποιος δε σηκώσει το ανάστημα του είναι συνυπεύθυνος.


Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω από ορισμένα βασικά αιτήματα του κλάδου, αυτά που οι περισσότερες Ενώσεις στήριξαν με αποφάσεις τους και κινητοποιήσεις.

Να μην εφαρμοστεί το έκτρωμα που βάφτισαν MyData. Η ψηφιοποίηση πρέπει να διευκολύνει τη ζωή των εργαζόμενων και όχι να την τσακίζει. Όλο το σύστημα στήθηκε για να αυγατίσουν τα κέρδη τους λίγες εταιρείες, να πετάξουν από την αγορά όλες τις μικρές. Και το πέτυχαν. Αυτό θα γίνει και με όλες τις λογιστικές υπηρεσίες, αφού ο χρόνος δε φτάνει σε κανέναν αυτοαπασχολούμενο να διασταυρώσει τα αδιασταύρωτα. 

Οι «σύμβουλοι» των υπουργείων που έστησαν τις διασυνδέσεις και τα έντυπα, μάλλον τζάμπα τα πήραν.

Η εμμονή για πλήρη και άμεση εφαρμογή με επιβολή και προστίμων, τη στιγμή που δυο χρόνια τώρα ούτε η ΑΑΔΕ μπόρεσε να ολοκληρώσει την εφαρμογή κάτι περίεργο μυρίζει. Μάλιστα ζητάνε και... αναδρομική ισχύ, να διασταυρώσουμε και το 2021!!

Τόσο πολύ καλά οργανώνουν οι κυβερνήσεις και το κράτος την ψηφιοποίηση που και οι ίδιες οι κρατικές υπηρεσίες δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, ΚΕΑΟ, ΤΕΚΑ, EPASS, ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΓΕΜΗ, και διάφορα portal, δεν επικοινωνεί κανένας με κανέναν. Και θέλουν  όλα αυτά να τα δουλεύουν οι λογιστές με ένα κλικ.

Για την άδεια, που μόνο οι λογιστές δεν έχουν δικαίωμα, θα...το εξετάσουν. Το ίδιο και για το δικαίωμα στην ασθένεια και στην εγκυμοσύνη. Ο αρμόδιος της ΑΑΔΕ μας παρακινεί να τα... προγραμματίζουμε. Και να προσλάβουμε υπαλλήλους για να γλυτώσουμε και το Τέλος Επιτηδεύματος!!!

Ούτε το ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ δεν είναι πλέον αρκετό. Χρειάζεται άμεση συσπείρωση όλων των λογιστών, των Ενώσεων σε όλη τη χώρα, για να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Το δικαίωμά μας να δουλέψουμε και να ζήσουμε με ανθρώπινες συνθήκες.

Κανένας δε θα μας το χαρίσει.

Πρέπει να το κερδίσουμε με τον αγώνα μας.


Καλούμε τις Ενώσεις να πρωτοστατήσουν σε αυτό τον αγώνα. Να συσπειρωθούν όλοι οι συνάδελφοι στη βάση των οξυμένων προβλημάτων του κλάδου για να δώσουμε διέξοδο.
Μαζί με τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες που βρίσκονται στο δρόμο διεκδικώντας τη ζωή και τη δουλειά τους. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Πανελλαδική Απεργία της 9 Νοέμβρη.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


- Αναβολή της υποχρεωτικότητας των my data. Υποβολή μόνο των εσόδων χωρίς πρόστιμα μέχρι να οριστικοποιηθούν οι εκκρεμότητες του συστήματος. Καμία αποστολή αποκλίσεων από τους λογιστές.
- Θεσμοθέτηση άμεσα της άδειας ασθένειας του λογιστή, της άδειας μητρότητας και του μήνα Αυγούστου χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες και άλλες υποχρεώσεις.
- Ενοποίηση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αφορούν στα ασφαλιστικά ταμεία και υπηρεσίες.
- Η περίοδος των φορολογικών δηλώσεων να είναι τετράμηνης διάρκειας, αφού υποβάλλουν οι αρμόδιοι φορείς τις κάθε είδους βεβαιώσεις.
- Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
- Ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία, επίδομα μητρότητας για δύο μήνες πριν και έξι μετά τον τοκετό.
- Αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου και του ΕΝΦΙΑ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.
- Κατάργηση των χαρατσιών του ΟΕΕ, της πιστοποίησης και του αντιδραστικού Κώδικα Δεοντολογίας.

Καλούμε τους προέδρους των Ενώσεων να πάρουν θέση και πρωτοβουλίες. Έστω και την τελευταία στιγμή, η ΠΟΦΕΕ οφείλει να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2022
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης