Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του φορολογικού σεμιναρίου.

Οικονομικές Ειδήσεις

8 Ιούλιος 2010
Taxheaven.gr

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του φορολογικού σεμιναρίου.

 
Ολοκληρώθηκε σήμερα και είναι διαθέσιμη η αναβάθμιση του φορολογικού σεμιναρίου με την ερμηνεία του ν. 3842/2010.


Τα περιεχόμενα του σεμιναρίου εμπλουτίστηκαν με περισσότερα  παραδείγματα, διορθώθηκαν λάθη συντακτικά ή ορθογραφικά που παρεισέφρησαν μέσα στο κείμενο, άλλαξε  ριζικά όλη  η δομή του σεμιναρίου με γνώμονα την χρηστικότητά του, ενσωματώθηκαν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι που εκδόθηκαν μετά την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας του σεμιναρίου και έγινε μια ακόμη προσπάθεια ερμηνείας σε κάποια ακανθώδη θέματα του συγκεκριμένου νόμου. Τέλος προστέθηκε μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή για τον υπολογισμό των αντικειμενικών δαπανών (παλιά τεκμήρια διαβίωσης), έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να υπολογίσει γρήγορα και με ακρίβεια το ποσό των αντικειμενικών δαπανών των πελατών του. Μάλιστα για το ζήτημα των αντικειμενικών δαπανών που αφορούν κατοικίες προχωρήσαμε σε κάτι ακόμη πιο χρήσιμο για τους συναδέλφους. Παραθέσαμε εκείνες τις περιοχές απ’ όλη την Ελλάδα με τιμές ζώνης που έχουν αξία άνω των  2.799,00 € και μέχρι 4.999,00 €, καθώς και αυτές που έχουν αξία πάνω από 5.000,00 €. Από την αιτιολογική έκθεση του νόμου βλέπουμε ότι σε σύνολο 5.642 ζωνών οι 97 έχουν τιμές από 2.800,00 € - 4.999,00 € το τ.μ., οι 15 τιμές πάνω από 5.000,00 € και όλες οι υπόλοιπες τιμές μέχρι 2.799,00 € το τ.μ. Οι περιοχές που βρίσκονται σε τιμές ζώνης πάνω από 2.800 € το τ.μ.  είναι: Άλιμος, Βούλα, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Εκάλη, Κηφισιά, Διόνυσος, Πόρτο Ράφτη, Ν. Ερυθραία, Σπέτσες, Ύδρα, Πυλαία, Μύκονος, Π. Φάληρο, Φιλοθέη, Ψυχικό, Καλαμαριά, Πανόραμα, Κέρκυρα, Σαντορίνη και κάποιες ζώνες γνωστές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Με μια ματιά ο χρήστης θα βλέπει αν τα ακίνητα για τα οποία ενδιαφέρεται να βρει την αντικειμενική τους δαπάνη βρίσκονται εκτός των παραπάνω περιοχών (δηλαδή σε περιοχές με τιμές ζωνών έως τα  2.799,00 €), οπότε θα μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίσει την εργασία του. Απεναντίας αν τα ακίνητα για τα οποία ενδιαφέρεται βρίσκονται εντός των παραπάνω ζωνών τότε θα πρέπει  χρησιμοποιήσει τις αντίστοιχες τιμές. Να σημειώσουμε εδώ ότι παρόλο που  η παρουσίαση των ανωτέρω ζωνών από πλευράς μας έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, σε καμία περίπτωση η παράθεση εκ μέρους μας των συγκεκριμένων στοιχείων δεν υποκαθιστούν προγράμματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και πραγματεύονται αποκλειστικά τα θέματα των αντικειμενικών αξιών γενικότερα και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν σ΄ αυτά σε περίπτωση αμφιβολιών ή αμφισβητήσεων.

 

Διαδικασία αναβάθμισης:

Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί το usb δίσκο με το φορολογικό σεμινάριο το μόνο που θα κάνουν είναι να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο :


https://www.taxheaven.gr/default/pages/seminario


Όσοι παραγγείλουν  το σεμινάριο από σήμερα και μετά   θα προμηθεύονται την αναβαθμισμένη του έκδοση και απλά θα το βάζουν στον υπολογιστή τους. Να σημειώσουμε επίσης ότι στις παραγγελίες που δόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και οι οποίες δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, θα παραδίδεται το αναβαθμισμένο σεμινάριο και οι χρήστες δε θα κάνουν τη διαδικασία αναβάθμισης.

 

Για παρατηρήσεις, σχόλια  ή βελτιώσεις σχετικά με την εφαρμογή των αντικειμενικών δαπανών ή για το περιεχόμενο του σεμιναρίου μπορείτε να μας στέλενετε   email : [email protected]

 

 

Συντακτική ομάδα :

- Κωνσταντίνος Δημ.  Γραβιάς,  Λογιστής - Φοροτεχνικός

- Κωνσταντίνος Κουλογιάννης,  Λογιστής - Φοροτεχνικός

- Δημήτριος Καρποδίνης,  Λογιστής - Φοροτεχνικός

 
Επιμέλεια σύνταξης :

Η επιστημονική ομάδα του Taxheaven.gr