Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τράπεζες: Απειλούνται με επιθετική εξαγορά από ξένους.

8 Ιούλιου 2010 Σχόλια
  • Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να περάσουν Ελληνικές τράπεζες στα χέρια ξένων κεφαλαίων λόγω της χαμηλής τιμής των μετοχών τους έκρουσε την Τετάρτη η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και στελέχη της ΟΤΟΕ.
Τράπεζες: Απειλούνται με επιθετική εξαγορά από ξένους.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να περάσουν Ελληνικές τράπεζες στα χέρια ξένων κεφαλαίων λόγω της χαμηλής τιμής των μετοχών τους έκρουσε την Τετάρτη η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και στελέχη της ΟΤΟΕ.

Κατά την ακρόαση φορέων επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την ίδρυση ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ο πρόεδρος της Ένωσης και διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Β. Ράπανος τόνισε ότι «ο κίνδυνος αφελληνισμού των Ελληνικών Τραπεζών είναι υπαρκτός και ορατός εξαιτίας την μεγάλης πτώσης των τιμών των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο». Στην ίδια λογική κινήθηκε και η παρέμβαση του προέδρου της ΟΤΟΕ Στ. Κούκου ο οποίος επεσήμανε ότι «όπου έχει πάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουμε πάρτι εξαγορών από ξένες τράπεζες».
Όπως ανέφεραν δε, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Β. Ράπανος και Ν. Νανόπουλος «με βάση την υφιστάμενη κατάσταση, αποτελεί μονόδρομο οι συγχωνεύσεις τραπεζών, ώστε να ενδυναμωθεί περισσότερο το τραπεζικό σύστημα». Σύμφωνα μάλιστα με τους δύο εκπροσώπους της Ένωσης «οι συγχωνεύσεις θα αποτελέσουν σημαντικό αντίδοτο απέναντι στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των τραπεζικών ιδρυμάτων, αλλά και στην μείωση των καταθέσεων». Και οι δύο πάντως ξεκαθάρισαν ότι «το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως θωρακισμένο τόσο διότι διαθέτει ισχυρή λαϊκή κεφαλαιακή βάση, όσο και για το γεγονός ότι δεν έχει εκτεθεί σε ασταθή τραπεζικά προϊόντα».
Πάντως ο κ. Ράπανος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη για το νομοσχέδιο που έχει φέρει στη Βουλή σχετικά με την ενίσχυση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε οφειλέτες διαγραφής των χρεών τους προς τις τράπεζες αν ανταποκριθούν στην πληρωμή ενός μέρους του χρέους τους. Όπως υποστήριξε ο διοικητής της ΕΤΕ «πολλοί από τους οφειλέτες έχουν σταματήσει να ανταποκρίνονται στην αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων περιμένοντας τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις». 
Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης