Αποτελέσματα live αναζήτησης

Aυστηροί αγορανομικοί έλεγχοι στις αγορές τουριστικών περιοχών.

  • ΟΔΗΓΙΕΣ για τη διενέργεια αυστηρών αγορανομικών ελέγχων κατά την τουριστική περίοδο, για την προστασία των καταναλωτών, έδωσε κατόπιν εντολής της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, με επιστολή του προς τις διευθύνσεις και τα τμήματα Εμπορίου των νομαρχιών, ενώ η επιστολή κοινοποιείται στο Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις Διευθύνσεις Γενικής Αστυνόμευσης και Λιμενικής Αστυνομίας.
Aυστηροί αγορανομικοί έλεγχοι στις αγορές τουριστικών περιοχών.

 ΟΔΗΓΙΕΣ για τη διενέργεια αυστηρών αγορανομικών ελέγχων κατά την τουριστική περίοδο, για την προστασία των καταναλωτών, έδωσε κατόπιν εντολής της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, με επιστολή του προς τις διευθύνσεις και τα τμήματα Εμπορίου των νομαρχιών, ενώ η επιστολή κοινοποιείται στο Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις Διευθύνσεις Γενικής Αστυνόμευσης και Λιμενικής Αστυνομίας.

 

Ειδικότερα, στην επιστολή του, ο γενικός γραμματέας αναφέρει ότι «επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία των αγορών να είναι ομαλή και σύμφωνη τόσο με τον Αγορανομικό Κώδικα και τις Αγορανομικές Διατάξεις όσο και με τη νομοθεσία που διέπει τον ανταγωνισμό – και ειδικότερα το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές».

Σημειώνεται ότι η παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών στις αγορές των τουριστικών περιοχών, διαρκούσης της θερινής περιόδου, πρέπει να είναι έντονη, με κύριο στόχο να αποτραπούν φαινόμενα εκμετάλλευσης του καταναλωτικού κοινού και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να ελέγχονται οι επιχειρήσεις και οι πωλητές ως προς την αναγραφή των τιμών στις πινακίδες, σε εφαρμογή του άρθρου 71 της Α.Δ. 7/2009 όπως ισχύει, τη μη κανονική είσπραξη αξίας αγαθών, τη μη ζύγιση τροφίμων, τις ελλιποβαρείς πωλήσεις αλλά και κάθε άλλη παράβαση των Αγορανομικών Διατάξεων.

Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης