Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χωρίς αναδρομικούς φόρους η ρύθμιση των ημιυπαίθριων

  • Δεν θα υπάρξει καμία αναδρομική επιβολή φόρου που σχετίζεται με τη δήλωση των ημιυπαίθριων και των υπολοίπων χώρων που θα δηλώνονται με βάση τον Νόμο <a target='_blank' href='http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/193' rel='tag laws'>3843/2010</a> του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη μεταξύ ΥΠΕΚΑ και υπουργείου Οικονομικών.
Χωρίς αναδρομικούς φόρους η ρύθμιση των ημιυπαίθριων             

 
Δεν θα υπάρξει καμία αναδρομική επιβολή φόρου που σχετίζεται με τη δήλωση των ημιυπαίθριων και των υπολοίπων χώρων που θα δηλώνονται με βάση τον Νόμο 3843/2010 του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη μεταξύ ΥΠΕΚΑ και υπουργείου Οικονομικών.

    Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είναι η αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν τις αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Ειδικά θέματα που αφορούν στη φορολογική αντιμετώπιση των χώρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παγίως αντιμετωπίζει τα θέματα της φορολογικής διαχείρισής τους.

    Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΚΑ σύσκεψη διευθυντών πολεοδομιών της χώρας, για περαιτέρω ενημέρωση σε θέματα εφαρμογής του σχετικού νόμου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης του ΥΠΕΚΑ Μαρία Καλτσά, στελέχη του υπουργείου και οι εκπρόσωποι των πολεοδομικών διευθύνσεων Αχαρνών, Παλλήνης, Ελευσίνας, Περισσού, Αγίας Παρασκευής, Αργυρούπολης, Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Σύρου, Ρόδου και Ηρακλείου Κρήτης.

    Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού της λειτουργίας των πολεοδομικών υπηρεσιών ώστε να λαμβάνουν ομαλά τις αιτήσεις και να προωθούν τις διαδικασίες υπολογισμού των προστίμων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Ακόμη, έγιναν διευκρινήσεις για διατάξεις του νόμου και των σχετικών εγκυκλίων.
 
Πηγή: Express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης